Evo što Duh Sveti radi u ove posljednje dane

Kad su Petar i učenici vidjeli što se dogodilo na Pentekost, Petar se odmah digao i izjavio: “Ovim se ostvaruje proročanstvo proroka Joela: ‘U posljednje ću vrijeme … izliti od svoga Duha'” (Dj 2,16-18). U Pismu isto tako možemo vidjeti što Duh Sveti radi u ove posljednje dane, zapravo u ovaj posljednji sat.

Prorok Malahija nudi dvostruko proročanstvo: prvo, on govori bezbožnom, materijalističkom, sekularnom svijetu koji je lud za užicima. I drugo, on govori onima koji ljube Gospodina i boje ga se.

On je upozorio bezbožne nacije: “Jer evo dan dolazi poput peći užaren; oholi i zlikovci bit će kao strnjika” (Mal 3,19). Ako je ikada postojao dan užaren poput peći, kad je sve u svijetu “vruće” – ekonomski, društveno, duhovno – to je danas. Ova velika nacija (SAD) polako potpuno gura Boga iz sudova, škola, društva, govoreći: “Mi smo najveća, najmoćnija, najbogatija nacija na zemlji i to smo sve postigli sami.”

Kakva drskost! Ali ispod sve te maske je strah i tmina. Čak i Božji narod drhti od onoga što vidi. Međutim, Malahija ima drugo proročanstvo za one koji se boje Gospodina, za pobjedonosnu crkvu, poruku o sreći i nadi. I kršćani će doživjeti štetu od dolazećeg dana kad će sve gorjeti. To ne može biti drukčije. Ali Bog je poslao riječ koja će održati njegov narod kroz teška vremena.

Rečeno nam je da će “sunce pravde ogranuti sa zdravljem u zrakama” (Mal 3,20). U najmračnijem trenutku, kad stvari budu izgledale beznadne, Isus će se pojaviti u većem otkivanju nego ikada u povijesti. Svijet će biti svjedok njegove spasonosne sile i sile očuvanja u svoj njezinoj slavi. Isus Krist dići će se i zasjati kao Sunce iscjeljenja, jasnije nego u svim prošlim generacijama, i narod Božji doživjet će svježe krštenje Duhom Svetim – sa znacima i čudima (vidi Dj 4,19-30).

Ohrabrite se u Gospodinu danas i zahvalite mu za njegovo pomazanje na svom životu.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org