Jeste li ikada vidjeli popularnog televizijskog voditelja, medija, kako na sceni priziva duhove pokojnika, te na takav način prenosi poruku istoga ožalošćenoj rodbini ili prijateljima? Kakvi su to duhovi?

duhovi pokojnika

Anglikanski evangelizator Trevor Dearing ih naziva ”familijarnim duhovima” za koje kaže da su zli duhovi (ne ljudski) koji poznaju navike, izgled i život preminule osobe. Oni oponašaju umrle, s ciljem da ožalošćenu rodbinu ili poznanike prevare i odvedu u okultizam.

Ovakva iskustva su u isto vrijeme prirodna i nadnaravna. Također su i lažna.

”Jedno takvo iskustvo je prevarilo mog prijatelja (St. Paul’s Hainault) koji je povjerovao da je medij uspostavio kontakt s njegovom ženom, te se zbog toga počeo zanimati za okultizam.”, kaže Trevor Dearing.

Ovo je jedna od najokrutnijih đavolskih prevara, kojom je do sada nasamario tisuće ljudi. Mediji su u svojim seansama opsjednuti familijarnim duhovima. Familijarni duhovi ponekad bez poziva posjećuju ožalošćenu rodbinu ili poznanike preminule osobe, koji se sklono prepuštanju ovakvim okultnim seansama.

Bogu se od samih početaka gade takve prakse: ”Neka se kod tebe ne nađe nitko tko bi kroz oganj gonio svoga sina ili svoju kćer; tko bi se bavio gatanjem, čaranjem, vračanjem i čarobnjaštvom; nitko tko bi bajao, zazivao duhove i duše predaka ili se obraćao na pokojnike. Jer tko god takvo što čini gadi se Jahvi; zbog takvih odvratnosti njih i goni ispred tebe Jahve, Bog tvoj.” (Pnz 18,10-12)