DUHOVNA PORUKA: Ne boj se, Bog vidi bolje nego što ti možeš vidjeti!

Ne boj se: ni sadašnjosti, ni prošlosti, ni budućnosti, ni ljudi, ni svijeta, ni pitanja, ni odgovora, ni onoga tko prijeti, ni budućnosti za djecu, ni nadređenih …

Ne preznojavaj se kad noću razmišljaš o katastrofama, bolestima i ljudskoj zloći … o tome da će se dogoditi stvari kojih se bojiš. Neustrašivo, s Bogom, kreni u svaki novi dan! Gore glavu, jer i ti i svijet kojega se bojiš u Božjim ste rukama.

Bog bolje vidi, nego što ti možeš vidjeti. Ne boj se i onda kad ne razumiješ, jer ne trebaš razumjeti – samo vjeruj. Povjeri Mu se svim srcem! Božji putovi su nedokučivi, ali jedini sigurni i ispravni. Zato, imaj povjerenja u Boga i živjet ćeš!

Nekoliko ohrabrujućih stihova iz Biblije:

– ”Ne boj se, jer ja sam s tobom! Ne gledaj plašljivo naokolo, jer ja sam tvoj Bog! Ja te krijepim, ja te pomažem. Ja te podupirem svojom jakom desnicom.” (Iz 41,10)

– ”Ne budite, dakle, tjeskobno zabrinuti i ne pitajte: Što ćemo jesti, što ćemo piti, čim ćemo se odjenuti? Vaš nebeski Otac zna da vam sve to treba. Tražite najprije Božje kraljevstvo i njegovu pravdu, i sve će vam se to nadodati.” (Mt 6,31-33)

– ”Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego u svemu molitvom i prošnjom, sa zahvalom, iznosite Bogu svoje potrebe! I Božji mir, koji nadilazi svaki um, čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu.” (Fil 4,6-7)