Božji plan za slomljene
Foto: Unsplash

Koji je Božji plan za slomljene? U područjima gdje odbijamo krenuti prema Bogu, On će nas možda slomiti kako bi dopustio da u naš život uđe bol.

Ljudi su rođeni udaljeni od Gospodina. Naš prirodni poriv je služiti i ugoditi sebi što je suprotno od čašćenja Boga.

Kad postanemo vjernici, naš Otac počinje oblikovati našu volju i naše putove prema Sebi. No moramo surađivati i pristati na taj proces; ako to ne učinimo, od male smo koristi Njegovom Kraljevstvu.

Gospodin želi istrijebiti svaku misao i svaku aktivnost koja dovodi do oslanjanja na bilo što osim na Njega. To znači da je izvan Njegove volje da se oslanjano na sebe kada je riječ o sigurnosti te fizičkoj ili emocionalnoj ugodi. Djela koja jednu osobu stavljaju u bolju poziciju na štetu drugima nisu nikako po Njegovoj volji.

VIDI OVO: Molitva za srce ispunjeno tugom

U područjima gdje odbijamo krenuti prema Bogu, On će nas možda slomiti kako bi dopustio da u naš život uđe bol. Kao rezultat, mi smo privučeni Njemu te Mu se predajemo.

Lomljenje osobe se čini jako oštrim, ali Bog sve čini u ljubavi. On vidi iznad te boli do cilja – bit ćemo zrelije i vjernije sluge zbog boli koju smo prošli (Rimljanima 8,28).

Naš voljeni Otac hoda s nama kroz tu bol te nam nudi utjehu i vodstvo. Gledajući na sve ono dobro što je On donio iz moje boli, mogu Mu iskreno zahvaliti za svaku slomljenost koju sam iskusio.

Istina je da svi mi imamo područja u kojima smo okrenuti sebi, a u kojima nas Bog treba savinuti ili slomiti. Kada iskreno pogledamo prema unutra kako bismo otkrili loše navike ili misli, naš će ih Nebeski Otac iznijeti na svijetlo. Tada se moramo predati Njegovom djelovanju u svojim životima kako bismo mogli postati mudri i korisni sluge.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: InTouch.org