POTREBNA MOLITVA: Dva brata imaju rijetku bolest zbog koje ostaju bez dijelova lica

Dva brata iz Indije su do nedavno vršnjaci odbacivali nazivajući ih “dječacima duhovima” zbog naoštrenih zuba i rijetke kose. Imaju rijetku bolest zbog koje ostaju bez dijelova lica.

Ashfaq i Mushtaq Khan (11 i 8), ranije su se krili iza zidova po selu u Madhya Pradeshu, kako bi izbjegli ruganje i poglede. Tretirani su kao izgnanici, jer njihovi susjedi nisu razumjele da boluju od rijetke genetske bolesti, hipohidrotičke ektodermalne displazije (HED), koja umanjuje sposobnost znojenja i uzrokuje nestajanje zuba i gubitak kose.

Međutim, nakon intervencije lokalne nevladine organizacije koja je pomogla ljudima da razumiju njihovo stanje, njihova priča se promijenila. Dječaci su danas prihvaćeni u zajednici i normalno se igraju sa ostalom djecom.

PROČITAJTE: Blizanci su bili nerazdvojni, a onda se jednom od njih dogodilo NEOČEKIVANO

Genetska bolest se kod dječaka manifestirala stanjivanjem četiri gornja zuba u vilicama dječaka, obilnim gubitkom kose, dok su im nosevi ravni a koža ispucala. Uz to imaju i ispucale glasove, zbog čega su mještani pomislili da su duhovi, dok su ih u školi maltretirali.

Snimka zaslona: YouTube

– Mog brata i mene u školi smatraju duhovima. Školski prijatelji se ne igraju s nama, nazivaju nas raznim imenima. Ne želimo nastaviti ići u školu, osjećamo se poniženo – rekao je Ashfaq, piše Daily Mail.

Njihov otac radi na farmi za 50 funti mjesečno, zbog čega nisu mogli posjetiti specijalistu.

– Mi smo vrlo siromašni, nemamo ni osnovne stvari poput hladnjaka ili sušila za kosu. Zbog bolesti se brzo pregriju, pa ih polijevamo vodom da se rashlade svakih pola sata – rekla je njihova majka Abila.

Njihov liječnik Mukesh upozorio je da stanje može da im se pogorša zbog slabog tretmana.

– Ja sam liječnik opće prakse, nisam im mogao dati dijagnozu. Zato sam savjetovao njihovu obitelj da posjete specijalistu, jer bi se problem mogao vremenom porogšati. Njihovi roditelji očekuju čudo za njih, nadaju se kako bi im netko mogao pomoći – rekao je doktor Mukesh.

IZVOR:Blic