Dvije djevojke i mladić su u trenu izgubili život
Foto: UdineToday/TikTok, Facebook/

U kršćanstvu često razmišljamo o prolaznosti života i o tome kako nikada ne znamo kada ćemo otići s ovog svijeta.

Ova misao postaje još dublja i stvarnija kada se suočimo s tragičnim događajima poput onog koji se dogodio na rijeci Natisone u Italiji.

Tijela dviju mladih djevojaka, Patrizie Cormos (20) i Biance Doros (23), pronađena su nakon što ih je poplava odnijela, dok se potraga za mladićem Cristianom Molnarom, koji je bio s njima, još uvijek nastavlja.

Ova tragedija podsjeća nas na nekoliko važnih duhovnih istina.

1. Život je nepredvidiv

Pisac Jakovljeve poslanice nas podsjeća: “A ne znate što će sutra biti. Ta što je vaš život? Dašak ste što se načas pojavi i zatim nestane!” (Jakov 4,14). Ova biblijska mudrost nas poziva da se suočimo s realnošću – život je nepredvidiv i krhak.

Patrizia, Bianca i Cristian nisu mogli ni zamisliti da će njihov izlet završiti tako tragično. Poplava koja ih je iznenadila simbol je nepredvidivih trenutaka u našim životima koji nas mogu odvesti iz ovog svijeta.

2. Svaki dan trebamo biti spremni za smrt

Isus nas uči da budemo uvijek spremni: “Stoga budite i vi pripravni, jer Sin Čovječji dolazi u čas kada i ne mislite” (Matej 24,44). Ovo nas potiče na svakodnevno preispitivanje svojih srca i duša. Jesmo li pomireni s Bogom? Jesmo li Ga prihvatili kao svog Spasitelja i Gospodina? Živimo li za Njega i prema Njegovoj volji?

Ovaj tragični događaj na rijeci Natisone trebao bi nas potaknuti na dublje razmišljanje o našem duhovnom stanju i na pripremu za susret s Gospodinom, koji može doći bilo kada.

Kamo ćeš nakon smrti?

3. Svaki dan ima svoju vrijednost

U Psalmu 90,12 čitamo: “Nauči nas dane naše brojiti, da steknemo mudro srce.” Svaki dan je dar od Boga, i trebali bismo ga živjeti s punom sviješću o njegovoj vrijednosti.

Patrizia, Bianca i Cristian imali su cijeli život pred sobom, ali su ga izgubili u trenu. Ovo nas podsjeća da ne uzimamo svoje dane zdravo za gotovo, već da ih živimo u ljubavi, služenju i zahvalnosti.

4. Pozvani smo pomoći onima koji pate

Isus je rekao: “Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio” (Ivan 15,12). U trenucima tragedije, kao kršćani, pozvani smo na suosjećanje i pomoć onima koji pate.

Obitelji Patrizie, Biance i Cristiana prolaze kroz neizmjernu bol. Molimo za njih, da im Bog pruži utjehu i snagu. Također, budimo podrška jedni drugima u teškim trenucima, jer u zajedništvu pronalazimo snagu.

Neka nas ova vijest potakne na dublje razmišljanje o našem životu, na jačanje naše vjere i na življenje svakog dana u punini ljubavi i služenja.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare