105-godišnji farmer ima korisne savjete za dug i zdrav život

Ovaj farmer iz Minnesote većinu života je proveo radeći, a u nastavku daje savjete za dug i zdrav život.

Earl Mallinger hrani generacije ljudi sa svoje farme repe od 1000 hektara, a stogodišnjak kaže da se morate nastaviti kretati kako biste živjeli dug život.

Najstariji uzgajivač repe

Earl kaže: “Nastavi se kretati, jer kad se jednom prestaneš kretati, ideš nizbrdo prilično brzo.”

Kaže da su mu svježi zrak i tjelovježba, koje ima tijekom rada na farmi, pomogli da ostane zdrav i aktivan svih ovih godina.

“Volim svježi zrak kao prvo, i volim vidjeti usjeve kako rastu – što je Bog učinio. Čovjek mora imati puno vjere kada imate malo sjemena i dobijete ovakav urod”, kaže Earl.

Iako sada Earl Mallinger ne radi na terenu, već prepušta svojim zaposlenicima da to rade umjesto njega, on i dalje donosi sve poslovne odluke.

Mladim i novim poljoprivrednicima savjetuje da “vrijedno rade” i uvijek drže Boga u središtu života. Njemu pripisuje zasluge za sav uspjeh koji je postigao u životu.

“Ako niste naslijedili zemlju od roditelja, počnite s malim. Radite marljivo i ne trošite previše novca i bit ćete uspješni”, kaže.

Earl je također blagoslovljen velikom obitelji koja uključuje 60 unučadi i praunučadi, a na pitanje bi li se radije bavio nečim drugim u životu osim poljoprivredom, kaže da nikada ne bi mijenjao svojih 105 godina na farmi ni za što.

U nastavku poslušajte što ovaj mudar čovjek želi svima poručiti.

Završava snažnom porukom za sve nas: “Budite ponizni i uz Božju pomoć ne morate se brinuti. Ne brinite oko malih stvari.”

NAJNOVIJE!