Ovo janje su svi odbacili, a ono što je farmer učinio će vas rastopiti

Ako vas je ikada odbio netko za koga ste mislili da će uvijek biti tu, ova je poruka za vas. Jedno odbačeno janje pokazuje nam kako trebamo trčati u ruke svoga pastira kada nas drugi odbace.

Jedno jutro prije nego je farmer otišao svojim ovcama, mama ovca je okotila dva mala janjeta. Nažalost, jedno se janje odvojilo od majke i blizanca. Kada se pokušala vratiti mami, mama ju nije htjela prihvatiti. Malo je janje bilo gladno, ali ju mama ovca nije htjela nahraniti.

Dok je pastir došao provjeriti ovce malo je janje bilo jako prljavo. Mama ovca je počela biti vrlo agresivna i pokušala je otjerati janje. Pastir je ušao na vrijeme i spriječio ozljede malog janjeta.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Iako je situacija jako tužna i nepravedna, pastir je ukazao da je to predivan primjer toga kako je Isus s nama kada nas odbaci netko do koga nam je stalo. Sada kada je ovca napustila svoje janje, pastir će se za njega brinuti. On će ga očistiti, nahraniti i pružiti svu ljubav koja mu je potrebna da izraste u veliku ovcu.

Točno je tako Gospodinu s nama. Kada se osjećamo kao da smo prljavi i nikakvi, i kada nas napuste oni koje volimo, Bog nas želi približiti sebi. Želi nas zaliječiti, popraviti nas i oprati nas obilnom ljubavlju.