Fotografija dječaka koji moli na ulici obilazi svijet

Fotografija je snimljena u jednoj ulici u gradu Guadalupeu u sjeverozapadnom Peruu. Dječak sam u praznoj ulici na koljenima moli za prestanak pandemije.

Svijeće kojima je okružen postavili su susjedi koji se svake večeri okupljaju ispred svojih vrata kako bi zajednički molili, piše Aleteia. Fotografiju, koja je u manje od dva dana obišla svijet i postala simbol nade i vjere, snimila je Claudia Alejandra Mora Abanto, prenosi HKM.

“Okupili smo se kako bismo zamolili Boga da nam pomogne u izvanrednoj situaciji u kojoj živimo. Iskoristila sam nekoliko minuta prije nego što su ljudi izašli ispred vrata na molitvu kako bih fotografirala svijeće. Ugledala sam dječaka i, vidjela kako je usredotočen i snimila fotografiju”, napisala je Mora Abanto na društvenim mrežama.

VIDI OVO: Dječak je u školi kleknuo i pomolio se pred svima, a ono što je uslijedilo je lekcija za sve nas

“Pitala sam što radi, a on mi je odgovorio da od Boga traži ispunjenje osobne želje, te da je izašao vani zato što je u njegovoj kući bila buka pa se bojao da mu želja neće biti ispunjena. Bila sam presretna što sam svjedočila ljubavi i povjerenju toga djeteta prema Bogu”, istaknula je fotografkinja.

Kasnije je u izvještaju peruanskih medija otkriveno da se dječak zove Alen Castañeda Zelada, te da je izašao moliti za svog djeda i baku koje nije vidio otkako je u Peruu ograničeno kretanje.

IZVOR:Hkm.hr