Naslovnica Novosti Svijet Fotografije gladnih lavova iz jednog zoološkog vrta šokirale svijet

Fotografije gladnih lavova iz jednog zoološkog vrta šokirale svijet

Osman Salih je na svom Facebook profilu objavio fotografije koje su šokirale svijet. Naime, na njima je prikazana grupa zapuštenih i neuhranjenih lavova u Al-Qureshi Parku u Kartumu.

Salih, koji je jedan od pokretača online kampanje za spašavanje ovih jadnih životinja, na svom je Facebooku naglasio kako je, nakon australskih požara koji su u nepovrat odnijeli toliki broj životinja, pretužno gledati patnju životinja koja se lako može ispraviti.

Gepostet von Osman Salih am Samstag, 18. Januar 2020

Obratili su se i nadležnima u parku, no oni su krivnju prebacili na wildlife police koja je prestala voditi računa o životinjama, njihovoj njezi i hrani. Naglasili su kako mjesečni prihod zoološkog vrta nije dovoljan za tjednu zalihu hrane za lavove.

VIDI OVO: 12-godišnju djevojčicu su oteli i zlostavljali nepoznati muškarci, a onda su je okružili lavovi i učinili nešto nezamislivo

Na fotografijama se jasno vide uvjeti u kojima ih drže te stanje lavova, kojima se doslovno mogu prebrojati sve kosti.

Gepostet von Osman Salih am Samstag, 18. Januar 2020

Zbog zastrašujuće loših uvjeta u kojima žive, jedna je lavica izgubila život. Stanje drugih životinja se popravlja zahvaljujući donatorima, udrugama i stručnjacima koji su poslani ne samo u ovaj već i u druge sudanske parkove u kojima stanje nije ništa bolje.

Gepostet von Osman Salih am Samstag, 18. Januar 2020

Afrički lavovi spadaju u ugrožene vrste, a procjenjuje se da je u razdoblju od 1993. do 2014. godine populacija opala za 43 posto, prenosi Index.

NAJNOVIJI ČLANCI