Frizer nadahnut Isusom nudi besplatno šišanje beskućnicima
Snimka zaslona: Inside Edition/YouTube

Joshua Masih osnovao je Street Shaves kako bi omogućio besplatno šišanje beskućnika, nadahnut svojom kršćanskom vjerom i Isusovim učenjima. Ova dobrotvorna organizacija, sa sjedištem u Kaliforniji, ne samo da nudi usluge njegovanja, već također ima za cilj vratiti dostojanstvo onima koje društvo često zanemaruje.

Ideja za Street Shaves došla je dok je Masih čitao Bibliju. Bio je zadivljen time kako je Isus ljubio druge i služio im, što ga je navelo da razmišlja o modernim načinima služenja.

“Zapravo sam čitao svoju Bibliju i inspiriran načinom na koji Isus voli druge i služi drugima te nas poziva da činimo isto.” objasnio je Masih.

Povezao je to s biblijskim izvještajem o tome kako Isus pere noge svojim učenicima: “Ako dakle ja – Gospodin i Učitelj – vama oprah noge, treba da i vi jedni drugima perete noge.” (Ivan 13,14)

Na kraju je odlučio da bi besplatno šišanje moglo biti njegov način “pranja nogu” današnjim potrebitima.

Počeo je šišati prije deset godina

Masih je počeo šišati u svojoj garaži prije više od deset godina, u početku samo za svog brata. Ova mala usluga proširila se na susjede, prijatelje i na kraju na veću zajednicu.

Danas je Street Shaves značajno narastao uz podršku tima volontera uključujući brijače, frizere i druge koji slobodno daju svoje vrijeme.

“Imamo nevjerojatan tim volontera koji ne samo da šišaju, već i volontere koji čiste, koji upravljaju popisom, snimatelje, fotografe i pojedince koji su tu samo da podijele ohrabrujuću riječ s ljudima koji se šišaju, podignu ih, a zatim i moliti s njima”, kaže.

Ova inicijativa također se suočava s negativnim stereotipima povezanim s beskućništvom i ovisnošću. Masih se nada da pružanjem ovih usluga Street Shaves može inspirirati druge i pomoći u smanjenju stigme povezane s ovim stanjima.

Naučio je mnogo o životima beskućnika

Masihov rad naučio je mnogo o životima beskućnika. “Može nam biti tako lako osuđivati ​​nekoga kada ga vidimo kako živi na ulici, a ne odvojiti trenutak da zapravo pokušamo shvatiti kroz što su prošli u svojim životima”, rekao je za Inside Edition Digital.

Masih naglašava da je posao koji rade zajednički napor koji odražava višu svrhu. “Ne radi se o pojedincu”, tvrdi Masih. “Radi se o tome što Bog radi kroz Street Shaves i jednostavno smo zahvalni što možemo biti produžetak te ljubavi prema pojedincima na ulicama.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare