NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeFrizerka je učinila nešto predivno za dječaka s autizmom

Frizerka je učinila nešto predivno za dječaka s autizmom

Frizerka je učinila nešto predivno za malenog dječaka koji boluje od autizma. Majka ga nije uspjela smiriti, no ona se dobro snašla. Kada ga je počela šišati, on se uznemirio, ali frizerka je znala što treba činiti.

Isaiah je sin Jennifer McCafferty i ima 4 godine, te boluje od autizma. Jedna od stvari koje mu predstavljaju veliki problem je šišanje.

Uznemirava ga kada mu frizerka rukama i opremom za šišanje prilazi ušima jer mu smetaju zvukovi i buka koju proizvodi mašinica.

Ipak, on se mora ošišati, te ga je mama odvela kod frizerke. Tu se upoznao sa Kaylen Barker koja je učinila nešto predivno za malog Isaiaha. Kada ga je počela šišati, on se uznemirio, ali Kaylen je znala što treba činiti.

Njegova majka kaže da je sjela s njim na pod i stavila ga u krilo, šišala ga i pričala sa njim o Božiću i čak ga je pustila da je pošprica s vodom u bočici.

Ono što je dirnulo majku je odnos ove frizerke prema njenom sinu. Kaže kako je bila spremna da odustane, ali frizerka nije. Teško im je boriti se sa autizmom, ali ovakvi ljudi im uvijek poprave dan.

Pogledajte kako ga je šišala u videu u prilogu.