Gdje ćete provesti vječnost?

Ovo je jedini način kako riješiti gdje ćete provesti vječnost. Drugog nema!

Spasenje nam je potrebno jer će se svaki od nas morati susresti s Bogom licem u lice.

Kad budeš stajao pred Bogom, brate, bit ćeš sam kao da si jedini čovjek koji je ikada živio na zemlji. Bit će to osobna stvar, ne stvar “mnoštva”. Sad se u mnoštvu možeš izgubiti, sad te mnoštvo može progutati i možeš se sakriti, ali brate, kad se suočiš s Bogom, suočit ćeš se sam.

Znaš, ozbiljna je stvar sjetiti se da ćeš se suočiti s Bogom kojega si isključio iz svoga života, da ćeš se suočiti s Bogom pred kojim si odbio saviti koljeno, da ćeš se suočiti s Bogom protiv kojega si se bunio, da ćeš se suočiti s Bogom čije si ime uzalud izgovarao, da ćeš se suočiti s Bogom da mu daš račun za svaku praznu riječ koju si izgovorio, da ćeš se suočiti sa strašnim gnjevom Boga koji će proždrijeti sve protivnike. Morat ćeš se suočiti s Bogom.

Jedini način kako riješiti gdje ćete provesti vječnost

Potrebno vam je spasenje, jer to je jedina stvar koja određuje gdje ćete provesti vječnost. Nitko neće miran stati pred Boga ako nije nanovo rođen. To je, dakle, jedina stvar koja određuje gdje ćete provesti vječnost.

Nemojte dopustiti da vas đavao prevari misleći kako je teško spasiti se. Lako je spasiti se. To je jedna od đavoljih laži. Đavao vam kaže da je teško spasiti se jer vas želi zbuniti. A ako postigne da mislite da je to teško, onda nikada nećete ni pokušati.

PROČITAJTE: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Đavao vam neće samo to reći, nego i da je teško živjeti kršćanskim životom. Đavao je lažac. Biblija govori: “Put bezbožnika hrapav je.” A đavao kaže da je put kršćana hrapav ili težak. Znate, neki od nas kršćana ponekad u svome svjedočanstvu klevećemo Gospodina govoreći kako je teško živjeti za Gospodina. Brate, ja sam služeći Gospodinu u svom životu živio najbolje. Govorim o radosti; nisam znao što znači biti sretan dok nisam sve ostavio za Gospodina. Ne, služiti Gospodinu je sreća. Njegov jaram je lak, ugodan i slavan. Put bezbožnika je težak.

Autor: Joe Henry Hankins