NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeGluhonijema penjačica je pala s visine od 90 metara - kada ju...

Gluhonijema penjačica je pala s visine od 90 metara – kada ju je spasilački helikopter pronašao, vidio je da nije sama!

Gluhonijema penjačica je planinarila, a nakon što joj je štap puknuo pala je s visine od 90 metara. Kada ju je spasilački helikopter pronašao, vidio je da nije sama.

Kao većina mladih, i 21-godišnja Amelia Milling je bila neustrašiva. Nije mislila da će se bilo što loše dogoditi kada je počela planinariti Crow Pass Trailom u Chugach State parku koji se nalazi gotovo 50 kilometara udaljenog Anchoragea, Aljaska.

No kako to obično biva u životu, nikada ne znate kada vas nešto može pogoditi. Amelia je gluhonijema i bila je gotovo sedam kilometara u parku kada je njezino planinarenje otišlo u pogrešnom smjeru.

Snimka zaslona: YouTube

Jedan od Amelijinih štapova za penjanje je iznenada puknuo zbog čega je ona izgubila ravnotežu i pala. Pala je oko 90 metara u snježni dio planine nakon čega je udarila u ogromnu stijenu prije nego što je pala još oko 100 metara dolje. Amelia je bila teško ozlijeđena.

U daljini je opazila nešto poput bijelog vuka

Sjela je kako bi vidjela što je sve ozlijedila nakon čega je u daljini opazila nešto što je izgledalo poput velikog, bijelog vuka. Počela je malo paničariti sve dok se taj ”vuk” nije počeo približavati i dok nije vidjela da je životinja imala ogrlicu oko vrata i da to nije vuk, nego nečiji pas. Istoga trenutka znala je da je to haski koji je bio tu da joj pomogne.

Na psećoj ogrlici je pisalo ”Nanook” i tako su se ona i Nanook vratili na stazu prije nego što su zastali i odmorili se preko noći. Pas je nikada nije napuštao. Ona je kasnije saznala da je Nanook zapravo pas vodič za planinske staze.

Idućega dana, nepunih 24 sata nakon pada Amelia je poželjela prijeći rijeku, no struja je bila previše snažna i počela ju je vući. U tom trenutku Nanook ju je zgrabio za ruksak i izvukao ju je van. Nakon što je izašla van iz rijeke, izvukla je svoj GPS uređaj koji služi kako bi spasioci mogli lakše pronaći gdje se nalazite. Nedugo, državna služba za spašavanje Aljaske ju je pronašla i spasila.

Snimka zaslona: YouTube

Amelia je bila zahvalna Nanooku i državnoj službi jer su ju uspjeli pronaći i spasiti. Ipak najviše od svega bila je zahvalna psu-heroju koji je nikada nije ostavio. Da nije bilo psa pitanje je je li bi Amelia imala dovoljno snage da ustane i krene dalje.

Kada su Nanookovi vlasnici saznali gdje im je pas, bili su šokirani jer je odlutao daleko od kuće, no izgleda da ovo nije prvi puta da je Nanook nekome spasio život. Jednom je spasio život malene djevojčice koja je pala u rijeku.

Pogledajte ovu toplu priču u videu ispod.