NaslovnicaŽivotČini vam se da godinama živite uzalud? Bog ima poruku za vas!

Čini vam se da godinama živite uzalud? Bog ima poruku za vas!

Ako vam se čini da ste godinama živjeli uzalud te se osjećate kao da vas Bog nije čuo, On ima poruku za vas. 

Mnogi od nas gledaju nazad u prošlost s kajanjem i bolom zbog izgubljenih prilika i pogrešnih odluka koje smo donijeli.

Neki od nas tijekom vremena shvaćaju da stvari ka kojima smo težili nisu bile vrijedne truda, odnosi koje smo njegovali nisu bili ispravni, i načela za koje smo se borili u stvari nisu bili vrijedni borbe. Je li vam ovo poznato?

Ako jeste, želim vas ohrabriti. Sve što ste izgubili nije bezvrijedno, ako vjerujete u Boga. On će preokrenuti stvari ako Mu dozvolite.

Obećanje

Neki od nas provode godine u nečemu prije nego što shvatimo da je bilo bolje raditi na nečemu drugom. Znam ljude koji su požalili nakon što su dali sebe za neki cilj: “O, godine koje sam mogao uložiti u svoju obitelj i karijeru”, kaže jedan. “Da sam barem naučio štedjeti novac za budućnost, umjesto da poklonim sve bezvrijednom cilju”; drugi bi rekao. “Donio sam pogrešnu odluku”, kažu mnogi.

Imate li i vi takvu vrstu kajanja? Osjećate kao da je svaki vaš trud da slijedite Boga uzaludan. Osjećate kao da vas Bog nije čuo, vidio i ne brine za vas. Osjećate li se tako?

Bog ima poruku za vas:

Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.” Matej 11,28-30

VIDI OVO: Bog daje odmor iznutra: Kako On to čini?

Dođite kući Kristu

U našoj težnji za osobnim snovima i željama, svi donosimo pogrešne izbore. Dajemo prioritet jednoj stvari više nego drugoj, a nijedna nije važna kao Bog. Težimo imati odnose s ljudima koji nas vrijeđaju i napuštaju. Dajemo naš novac onima koji nas samo iskorištavaju. Onda shvatimo koliko smo potrošili sebe.

U našoj težnji ka Kristu, međutim, vodimo tešku bitku – onu koja je vrjednija od svega ostalog. Umiremo sebi. Odričemo se stvari koje nas ugrožavaju i bježimo od zamki. Živimo zrelo. Blagoslivljamo one koji nas vrijeđaju. Opraštamo onima koji protiv nas pogriješe. Činimo sve što možemo da dovedemo ljude Kristu i Krista ljudima.

A ipak, mnogi od nas čineći ovo se osjećaju slabima. Dok slijedimo Isusa Krista našeg Gospodina suočavamo se s odbačenošću, kušnjom i nevoljom. Smatramo li da su godine koje smo proveli težeći Njemu, nešto za čim treba žaliti? Gledamo li u Njegovo lice i govorimo sebi: “Nije trebalo slijediti ovog Čovjeka”?

Ipak, čak i ako osjećate kao da vas je Bog zaboravio dok težite Njemu, nije. Nije. I neće.

“Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.” Hebrejima 13,5

Vratite se kući Isusu, vašem prijatelju. Bog vam ovo obećava:

Obnovit će sve što ste izgubili dok ste ga slijedili.

“Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mene, naći će ga.” Matej 16,25

“Nadoknadit ću vam godine koje izjedoše skakavac, gusjenica, ljupilac i šaška, silna vojska moja što je poslah na vas. Jest ćete izobila, jest ćete do sita, slavit ćete ime Jahve, svojeg Boga, koji je s vama čudesno postupao. Moj se narod neće postidjeti nikad više.” Joel 2,25-26

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today