Godinama živite uzalud
Foto: Pixabay

Ako vam se čini da ste godinama živjeli uzalud te se osjećate kao da vas Bog nije čuo, On ima poruku za vas. 

Mnogi od nas gledaju nazad u prošlost s kajanjem i bolom zbog izgubljenih prilika i pogrešnih odluka koje smo donijeli.

Neki od nas tijekom vremena shvaćaju da stvari ka kojima smo težili nisu bile vrijedne truda, odnosi koje smo njegovali nisu bili ispravni, i načela za koje smo se borili u stvari nisu bili vrijedni borbe. Je li vam ovo poznato?

Ako jeste, želim vas ohrabriti. Sve što ste izgubili nije bezvrijedno, ako vjerujete u Boga. On će preokrenuti stvari ako Mu dozvolite.

Obećanje

Neki od nas provode godine u nečemu prije nego što shvatimo da je bilo bolje raditi na nečemu drugom. Znam ljude koji su požalili nakon što su dali sebe za neki cilj: “O, godine koje sam mogao uložiti u svoju obitelj i karijeru”, kaže jedan. “Da sam barem naučio štedjeti novac za budućnost, umjesto da poklonim sve bezvrijednom cilju”; drugi bi rekao. “Donio sam pogrešnu odluku”, kažu mnogi.

Imate li i vi takvu vrstu kajanja? Osjećate kao da je svaki vaš trud da slijedite Boga uzaludan. Osjećate kao da vas Bog nije čuo, vidio i ne brine za vas. Osjećate li se tako?

Bog ima poruku za vas:

Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.” Matej 11,28-30

VIDI OVO: Bog daje odmor iznutra: Kako On to čini?

Dođite kući Kristu

U našoj težnji za osobnim snovima i željama, svi donosimo pogrešne izbore. Dajemo prioritet jednoj stvari više nego drugoj, a nijedna nije važna kao Bog. Težimo imati odnose s ljudima koji nas vrijeđaju i napuštaju. Dajemo naš novac onima koji nas samo iskorištavaju. Onda shvatimo koliko smo potrošili sebe.

U našoj težnji ka Kristu, međutim, vodimo tešku bitku – onu koja je vrjednija od svega ostalog. Umiremo sebi. Odričemo se stvari koje nas ugrožavaju i bježimo od zamki. Živimo zrelo. Blagoslivljamo one koji nas vrijeđaju. Opraštamo onima koji protiv nas pogriješe. Činimo sve što možemo da dovedemo ljude Kristu i Krista ljudima.

A ipak, mnogi od nas čineći ovo se osjećaju slabima. Dok slijedimo Isusa Krista našeg Gospodina suočavamo se s odbačenošću, kušnjom i nevoljom. Smatramo li da su godine koje smo proveli težeći Njemu, nešto za čim treba žaliti? Gledamo li u Njegovo lice i govorimo sebi: “Nije trebalo slijediti ovog Čovjeka”?

Ipak, čak i ako osjećate kao da vas je Bog zaboravio dok težite Njemu, nije. Nije. I neće.

“Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.” Hebrejima 13,5

Vratite se kući Isusu, vašem prijatelju. Bog vam ovo obećava:

Obnovit će sve što ste izgubili dok ste ga slijedili.

“Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mene, naći će ga.” Matej 16,25

“Nadoknadit ću vam godine koje izjedoše skakavac, gusjenica, ljupilac i šaška, silna vojska moja što je poslah na vas. Jest ćete izobila, jest ćete do sita, slavit ćete ime Jahve, svojeg Boga, koji je s vama čudesno postupao. Moj se narod neće postidjeti nikad više.” Joel 2,25-26

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today