NaslovnicaZdravljeŠto više grlite svoju djecu, to se više njihov mozak razvija

Što više grlite svoju djecu, to se više njihov mozak razvija

Postoje roditelji koji provode jako puno vremena grleći svoju djecu. Pogodite što? Oni rade baš pravu stvar.

Fizičko iskazivanje ljubavi tijekom razvojnog perioda bebe je važnije nego mnogi misle – a sada je tu i istraživanje koje to potvrđuje.

Prema nedavnom istraživanju, što više grlite svoje dijete, to će im se mozak više razviti.

U istraživanje je uključeno 125 beba, rođenih na vrijeme i prije vremena. Istraživanje je razmotrilo kako fizički kontakt utječe na razvoj djeteta, njihovu percepciju, kognitivni razvoj i društveni razvoj.

Rezultati su pokazali da prerano rođene bebe manje odgovaraju na fizički iskaz ljubavi nego bebe rođene na vrijeme.

Foto: Pixabay

Ujedno je pokazano da bebe koje su izložene većem stupnju fizičkog kontakta s roditeljima ili s osobljem bolnice gdje su rođene imaju jači moždani dogovor.

VIDI OVO: MOĆ DODIRA RUKU: Nakon ovoga ćete se češće držati za ruke sa svojim partnerom, djetetom, dragom osobom!

Iskustva kao dojenje i dodir kože na kožu je isto tako probudio mozak bebe što je dovelo do bržeg i zdravijeg razvoja mozga.

Prema glavnoj istraživačici Nathalie Maitre, jednostavne stvari kao što je kontakt kože ili tijela uz tijelo, kao i ljuljanje bebe u naručju, čine veliku razliku u tome kako će se njihov mozak razviti.

„Osigurajte prerano rođenim bebama pozitivan i umirujući dodir kože na kožu jer je to ključno da bi njihov mozak počeo reagirati na nježan dodir na sličan način kao kod beba koje su rođene na vrijeme“, rekla je Maitre.

Zaključno, dodirivanje i nošenje vaše bebe jako je važno za razvoj njihovog mozga. Mazite i grlite svoje bebe koliko god želite.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE