Helikopterom su letjeli iznad “stijene” zatrpane snijegom, a onda vidjeli ruku kako im maše

Policajci su helikopterom letjeli iznad nečega što je izgledalo kao stijena zatrpana snijegom, no u jednom trenutku su primijetili ruku kako im maše. 

81-godišnji muškarac nedavno je spašen nakon što je bio zarobljen u svom automobilu, zatrpan snijegom nekoliko dana, u Kaliforniji.

Za nevjerojatno spašavanje zaslužni su policajci Gus Aguirre i Travis Olson iz kalifornijske patrole autocesta (CHP), prema izvješću Patch.com.

Jerry Jouret, čovjek koji je spašen, krenuo je na svoje putovanje 24. veljače, vozeći se od Big Pinea u Kaliforniji do Gardnervillea u Nevadi. Međutim, zimske oluje pogodile su regiju, zbog čega je njegova normalna ruta bila neprohodna zbog snijega i leda.

Unatoč preprekama, Jouret je odlučio krenuti manjim i manje prometnim putem natrag u Nevadu, putovanjem koje je trebalo trajati nekoliko sati, ali je na kraju trajalo nekoliko dana.

Članovi Jouretove obitelji danima se nisu čuli s njim, a nestanak je prijavljen uredu šerifa okruga Inyo 28. veljače.

Zbog zimskog vremena, vlastima je bilo teško provoditi operacije potrage i spašavanja duž ceste kojom je Jouret namjeravao ići.

Čovjek je pronađen tjedan dana nakon što je krenuo na put

Vrijeme se nastavilo pogoršavati, a snježna oluja pogodila je Kaliforniju 1. ožujka. Tek 2. ožujka, gotovo tjedan dana nakon što je Jouret krenuo na put, ekipa za potragu i spašavanje krenula je u potragu za njim. CHP je 3. ožujka identificirao mobilni PIN povezan s nestalom osobom.

Nakon što su uočili nešto što je izgledalo kao kamen tijekom zračne pretrage, policajci Gus Aguirre i Travis Olson doletjeli su bliže i vidjeli ruku kako maše ispod snijega. Bio je to Jouret! Odmah je spašen i odvezen u bolnicu na pregled.

Jouretov brat, Joe Jouret, vjeruje da je spašavanje bila božanska intervencija. Rekao je: “Samo stvarno vjerujem da je to bilo čudo.”

Razlog Jouretovog preživljavanja ostaje misterij, ali njegov brat to pripisuje Božjoj ljubavi i zaštiti.