Hoće li Bog ispuniti sve želje našeg srca?
Foto: Unsplash

”Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ispuniti želje tvoga srca!” (Psalam 37,4)

Božji su blagoslovi toliko obilati i bogati da moramo pripaziti da Ga ne bi voljeli samo zbog onog što nam On daje. Samo On treba biti najveća strast u životu vjernika.

Ako ovo vrijedi i za nas, dat ćemo prioritet Njemu iznad onog što posjedujemo, našeg zvanja, čak i odnosa s drugim ljudima.

Unatoč tome, neki ljudi ne razumiju istinsku poruku psalma 37, 4 jer se usmjeravaju samo na dio koji naočigled govori da možemo dobiti sve što poželimo od Boga.

VIDI OVO: 3 načina kako možete saznati da su vaše želje od Boga

Važno je primijetiti da to vrijedi samo ako smo potpuno predani štovanju Boga: „Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ispuniti želje tvoga srca!“. (kurziv dodan)

Iako nam Bog „sve bogato daje na uživanje“ (1. Timoteju 6, 17), radost u Bogu nikada ne smijemo zamijeniti nečim drugim. Na primjer, Bog mi je omogućio da putujem i fotografiram neka prelijepa mjesta, ali znam da je ključ sreće da se radujem u Njemu povrh svega.

Bog u našem životu s pravom zauzima mjesto Gospodina, riskantno je i nečasno da mu pripisujemo bilo koju drugu poziciju.

VIDI OVO: Bog ispunjava želje onih koji u molitvi ovo traže

Ljudsko je srce po prirodi sebično, a ako nam Bog nije glavni prioritet, vrlo je vjerojatno da ćemo trčati za zemaljskim dobrima i ugodama. Ali kada je On naša prva ljubav, takve žudnje zamjenjuju želje koje su u skladu s Božjom voljom i svrhom za nas.

Iako se David suočavao s velikom tragedijom, razumio je da je blagoslov i radost u onom srcu koje je posvećeno Gospodinu. Uzmite k srcu Davidove riječi i dopustite Gospodinu da vam postane prioritet. Otkrit ćete da je poznavanje Njega najviša radost.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org