NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeHrabra mama odbila abortus nakon što je saznala da ima rak, rodila...

Hrabra mama odbila abortus nakon što je saznala da ima rak, rodila je zdravu djevojčicu

Hrabra mama je odbila abortus nakon što je saznala da ima maligni oblik raka na mozgu. Odbila je poslušati savjet liječnika te rodila zdravu djevojčicu.

Tasha Kann, 30-godišnja majka iz sjevernog Michigana, nedavno je progovorila o svojoj hrabroj borbi protiv terminalnog tumora na mozgu.

Tasha, koja je radila kao registrirana medicinska sestra, rodila je dvoje djece – Deklana (dvije godine) i Gracey (osam mjeseci).

Nikada ne biste očekivali da će tako mlada i zdrava osoba suočiti s ovako rijetkim i malignim oblikom raka, anaplastičnim astrocitomom stupnja III, koji čini samo 1-2% svih primarnih tumora mozga.

Dijagnoza tumora mozga s 20 tjedana trudnoće

Dijagnoza je postavljena prije nešto više od godinu dana, dok je Tasha bila trudna otprilike 20 tjedana sa zdravom djevojčicom.

Liječnici su joj predložili prekid trudnoće kako bi započela hitan tretman kemoterapijom i zračenjem, što bi povećalo njene šanse za preživljavanje. No, Tasha je odlučila da ne želi žrtvovati život svog nerođenog djeteta, bez obzira na vlastiti život.

Na stranici GoFundMe stoji: “Nakon mnogo istraživanja i mnogo molitava, Tasha je odlučila da bi njezin najbolji ishod ove bolesti bio da nastavi s trudnoćom i bori se s njom što je prirodnije moguće, odbijajući kemoterapiju i zračenje.”

Kemoterapija u prva tri mjeseca trudnoće može uzrokovati urođene mane i pobačaj, dok kasniji stadiji kemoterapije nose manji rizik, ali i dalje mogu izazvati nuspojave koje bi mogle utjecati na nerođeno dijete.

Tasha je vjerovala da postoji sigurniji način i odlučila se za prirodne tretmane, promijenila prehranu i izbjegavala kemikalije koje bi mogle biti štetne.

Tasha i obitelj
Foto: Lainey Alexis Photography

Rodila je zdravu djevojčicu

U listopadu 2022., Tasha je uspješno rodila zdravu djevojčicu Gracey Joyce Kann. Liječnici su joj ponudili kemoterapiju i zračenje nakon poroda, no Tasha je i dalje ostala pri svojoj odluci da koristi prirodne metode. Nedavno je primila tragične vijesti – njezin rak se širio, a prognoza se pogoršala.

Iako su liječnici obavijestili Tashu da tretman zračenjem nije opcija za ovaj oblik raka, ona ne odustaje. Odlučila je potražiti alternativne tretmane, ali ti su tretmani skupi i nisu pokriveni osiguranjem. Tasha i njezina obitelj nadaju se prikupiti dovoljno novca za ovaj tretman koji bi joj mogao dati više vremena.

Abortus nije jedini izbor

Zajednica Tashinog malog grada pružila joj je podršku, kako financijsku, tako i emocionalnu. Ljudi su se okupili i skupljali sredstva kako bi pomogli Tashi u njezinoj borbi.

Priča Tasha Kann pokazuje da abortus nije jedini izbor za žene koje se suočavaju s teškim zdravstvenim izazovima tijekom trudnoće. Tasha je odlučila istražiti druge mogućnosti kako bi zaštitila svoje dijete i sebe. Tasha ne odustaje, bori se za sebe i svoje dijete, a njezina priča je nadahnuće mnogima.

Za one koji žele pomoći Tashi i njezinoj obitelji, možete posjetiti njezinu GoFundMe stranicu ovdje.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare