Invazija skakavaca biblijskih razmjera u Africi: ”Ovo nismo vidjeli desetljećima”

Najveća invazija skakavaca u posljednjih 25 godina mogla bi dovesti do gladi ako se hitno ne spriječi.

Uz snažne potrese, vulkanske erupcije, megapožare i epidemiju koronavirusa, 2020. godina donijela je još jedan apokaliptični događaj.

Naime, kako javlja stranica Severe Weather, istok Afrike trenutačno je pogodila invazija skakavaca “biblijskih razmjera”.

Više o milijardu skakavaca prolazi istokom Afrike i već su prošli Etiopiju i Somaliju, gdje ljudi kažu da ovako jezivo nije bilo posljednjih 25 godina. Pustinjski skakavci sad su došli do Kenije, i to još u većem broju, pa sad gledamo najezdu kakva nije zabilježena najmanje 70 godina.

VIDI OVO: Biblijska pošast se pojavila u Africi: Najezda skakavaca kakvu nisu vidjeli

Ovi skakavci imaju neutaživ apetit – uništavaju usjeve, farme, jedu sve što je zeleno, pa se sad regija, koja ionako oskudijeva u hrani, suočava s problemom u najavi: hrane će biti sve manje…

Tipični roj skakavaca sadrži oko 150 milijuna ovih kukaca po kvadratnom kilometru, što znači da masivni roj kao ovaj vjerojatno u sebi ima nekoliko stotina milijardi skakavaca… Brzo se kreću i dnevno pređu oko 150 kilometara.

Poljoprivrednici, ali i policija bore se protiv skakavaca dimom i suzavcima, ali učinci su skoro pa nikakvi.

Znanstvenici su rekli da godinama, pa i desetljećima, nisu vidjeli “dipol” ovakvog intenziteta.
Jedna od stručnjaka je na konferenciji za medije u Nairobiju morao umirivati slušatelje objašnjavajući da invazija skakavaca nakon suša i poplava nije vjesnik apokalipse iz Biblije.