ISIS-ov vođa odlučio slijediti Krista
Screenshot: YouTube

Muhammad, jedan od vođa ISIS-ovih terorista, nazvao je broj koji je vidio na ekranu prilikom emitiranja kršćanske emisije ”Leading The Way”, te rekao članu tima, Peteru, da se želi naći s njim.

Iz sigurnosnih razloga, tim emisije Leading The Way je vrlo oprezan kada je u pitanju susret s nepoznatim strancima. No, Peter je u sebi osjetio Božji glas koji mu je govorio: ”Ovaj put je drugačije. Nađi se s tim čovjekom – i budi odvažan pred njim.”

Peter se našao s Muhammadom te s njim hrabro podijelio Evanđelje. Kada su se rastali, Bog je nastavio govoriti Muhammadu, otkrivajući mu se u snu i nastavljajući ga uvjeravati u istine o Isusu, piše LTW.org.

Obrijao je bradu – simbol radikalne odanosti islamu te odlučio slijediti Krista. Ponovno je nazvao Petera sa željom da se nađe s njim.

“Peter, moram ti nešto priznati”, rekao je Muhmammad. “Prvi puta kada sam se našao s tobom, htio sam te ubiti, a sada mi je žao.” Pao je na tlo i pokajao se pred Gospodinom. ”Ovaj ISIS-ov vođa je sada tvoj brat u Kristu”, dodao je.

Njegovo obraćenje dogodilo se prije nekoliko tjedana, a po Božjoj milost, već je kršten te Mu služi tamo gdje živi.

Evanđelje Isusa Krista je ”snaga Božja na spasenje svakomu tko vjeruje” (Rimljanima 1,16).

IZVORLtw.org