Isus nam je dao tajnu života bez briga

S ovim riječima, Isus nam je dao tajnu života bez briga. Umjesto da se brinete, stavite Boga i Njegovu volju na prvo mjesto u svom životu.

Mnogo je stvari za koje možete željeti živjeti u ovome životu. Možete živjeti za svoj fizički izgled. Možete živjeti za uspješnu karijeru. Možete živjeti za užitak. No Isus je rekao slijedeće: ”Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati” (Matej 6,33). 

S tim riječima, Isus nam je dao tajnu života bez briga. Umjesto da se brinete, stavite Boga i Njegovu volju na prvo mjesto u svom životu. Između brojnih opcija, stavite Boga na vrh. 

Uzmimo za primjer vašu karijeru. Je li izbor vaše karijere, ono čime se bavite, zaista za Božju slavu? Tražite li prvo Njega u svemu što činite? 

Možda ćete reći: „Greg, ti si pastor. Za tebe je lako da prvo tražiš Boga. Ja radim u stvarnom svijetu sa stvarnim ljudima“. 

VIDI OVO: Isusove riječi koje nas mogu osloboditi od straha i brige

Razumijem. No ovo treba biti vaš cilj: poštovati Boga u svemu što činite. I ovo se trebate zapitati: „Dok ovo činim, što je moj cilj?“. Ako je vaš cilj zarađivati bez obzira na sve, onda imate krivi cilj. Vaš cilj treba biti poštovati Boga, iskreno raditi, imati integriteta i svjedočiti za Boga na svom radnom mjestu, 

Na kraju dana, želite imati dobro ime i dobru reputaciju. Izreke 22,1 kažu: „Dobro je ime bolje od velika bogatstva, i bolja je naklonost od srebra i zlata“. 

Najprije tražite Božje kraljevstvo. Ako želite život slobodan od brige, tjeskobe i straha, stavite Božje kraljevstvo prije svega drugoga. Prvo Njega tražite, a On će se pobrinuti za vas. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!