Kako je Isus živio između 12. i 30. godine života?

Kako je Isus živio između 12. i 30. godine života? O tome znamo jedino ovo: “A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti pred Bogom i ljudima.” (Luka 5,22)

I ništa drugo?

Ne, ništa drugo. Ali ova nam rečenica dovoljno govori. Ona uopće nije tako beznačajna kako se u čini prvi mah.

“Milost pred Bogom.” Ovdje to znači jednako kao i “zadovoljstvo”.

Svaki moderan i užurban čovjek sad će sigurno pomisliti: “Dobro je što je Bog tamo prije 2000 godina našao zadovoljstvo u nekome. No svejedno mi se to ne čini tako važnim da se na to troše tolike riječi.”

VIDI OVO: Isusovo djetinjstvo: izgubljene godine?

A upravo to je velika zabluda! Jer to što još uvijek živimo i dišemo možemo zahvaliti božjem zadovoljstvu Isusom. Govori li Biblija istinu, onda i ovo mora biti istina. U Psalmima čitamo: ” Gospodin gleda s nebesa na sinove ljudske da vidi ima li tko razuman Boga da traži. No, svi skrenuše zajedno, svi se pokvariše: nitko da čini dobro – nikoga nema.”

I zbog toga je svijet dozrio, štoviše prezrio za sud i propast.

Ali samo malo! Bog upravo otkriva jednoga, Isusa, na kojemu nalazi svoje zadovoljstvo. I zbog tog jednog jedinog Bog je milosrdan i strpljiv. Kolika li tek velikom postaje Božja milost u našem životu kada prihvatimo ovog jednog kao svog Spasitelja. Apostol Pavao kaže da u Isusu postajemo “ugodni” Bogu.

Gospodine Isuse, daj nam upoznati tvoju jedinstvenost i povjerovati u tebe! Amen.

Autor: Wilhelm Busch