NaslovnicaDuhovnostIsus je živ: Raduj se i slijedi Ga svim srcem

Isus je živ: Raduj se i slijedi Ga svim srcem

Isus je danas živ. Smrt ga nije zaustavila. Raduj se zbog toga i slijedi Ga svim srcem!

“Njima je poslije svoje muke mnogim dokazima pokazao da je živ, četrdeset im se dana ukazivao i govorio o kraljevstvu Božjem.” (Djela apostolska 1, 3)

Iako je Isus unaprijed upozorio svoje učenike da će patiti, umrijeti i treći dan uskrsnuti od mrtvih, Njegovo raspeće ih je uništilo. Svi su bili razbježali na taj dan. Znamo da učenici nisu vjerovali njegovim upozorenjima, jer kada im je skupina žena rekla vijest da je Isus živ, evanđelist Luka kaže da su im se riječi žena “učinile kao laž” (Luka 24, 11).

Isus je živ!

Te večeri Isus se osobno ukazao desetorici učenika. Bili su prestravljeni i mislili su da je duh, ali Isus je rekao: “Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam.” (Luka 24, 38-39). Povjerovali su nakon što je Isus jeo s njima, ali kada je 10 učenika reklo Tomi, koji je nestao, rekao je da neće vjerovati dok ne dodirne ožiljke od čavala i ne stavi ruku u njegov bok. Ipak, Toma nije ostao pri svojoj nevjerici kada se Isus pojavio svim učenicima tjedan dana kasnije; jednostavno je uzviknuo: “Gospodin moj i Bog moj!” (Ivan 20, 28)

Isus je dao mnogo uvjerljivih dokaza da je bio živ tijekom 40 dana nakon uskrsnuća, ali mogli bismo se zapitati koliko uvjerljivih dokaza čovjek treba. Ne bi li bilo dovoljno, poput Tome, jednom vidjeti Isusa i povjerovati? Njegovo uskrsnuće nije samo prošli događaj koji nam jamči Njegovu pobjedu nad grijehom i našu vječnu sigurnost u Njemu.

PROČITAJTE: Isusovo uskrsnuće: 7 razloga zašto je važno za naše spasenje

Isus nam nije samo ostavio svoja učenja i rekao nam da živimo po njima; dao nam je samoga sebe, živi u nama! Njegov Duh u muškarcima i ženama rane crkve, ljudima s malo obrazovanja, novca i utjecaja, ono je što im je omogućilo da okrenu svijet naglavačke. Naravno, morali su se suočiti sa svakakvim poteškoćama, ali njihova primarna briga bila je da je Isus živ, da živi u njima i da ima posla kroz njih.

Kada nas Isus pozove na zadatak, možemo se odmoriti u Njegovoj snazi ​​jer je On živ. Kada se suočimo s krizom ili bolešću, možemo vjerovati da Krist ima kontrolu jer je živ. Kad god nam se dogodi tragedija, naša je sigurna nada da je Isus živ.

Molitva: Nebeski Oče, hvala Ti što si podigao svog Sina od mrtvih da mogu imati odnos s Tobom. On je Put, Istina i Život i jedino po vjeri u Njega sam pomiren s Tobom. Radujem se što je danas živ, djelujući u meni i kroz mene po Duhu Svetom. Upotrijebi me da tu radosnu vijest podijelim s onima koji ga ne znaju. Amen!