Isus Krist je isti jučer, danas i zauvijek
Foto: Pixabay

Isus Krist je isti jučer, danas i zauvijek.” (Hebrejima 13, 8). S nama je bio jučer, s nama je danas, sutra će biti s nama. 

Nema ničega lošeg u molitvi za ono što nam je potrebno. Ako imamo potrebe, iznesimo ih ispred Boga.

Biblija čak kaže: „Tražite, a ne primate, jer uludo tražite, kako biste potrošili na svoja zadovoljstva.“ (Jakovljeva 4, 3). Ali ako Bog ne usliši molitvu onako brzo kako smo to priželjkivali, ne trebamo Ga lažno optuživati. 

Zapravo, mislim da je dobra ideja zapisivati stvari koje je Gospodin učinio za nas, jer nam se ponekad može dogoditi da ih zaboravimo. To se dogodilo Izraelcima u pustinji. Počeli su se žaliti, jer nisu razmišljali o svemu što je Bog učinio za njih.

Samo pogledajte, međutim, što je Bog učinio. Izbavio ih je iz Egipta i nije dopustio da na njih navale pošasti. Oslobodio ih je ropstva, razdvojio Crveno more i uništio egipatsku vojsku. Zatim ih je vodio korak po korak kroz pustinju s najboljim GPS-om ikad: vatrom noću, a oblakom danju. Hranio ih je manom.

Ipak, oni su se žalili.

VIDI OVO: Što znači imati vjeru u Isusa Krista?

Sada razmislimo o onome što je Bog učinio za nas, kao sljedbenike Isusa Krista, jer je već puno toga učinio. Prvo, spasio nas je od pakla. Izveo nas je iz tame u svoju svjetlost. Oprostio nam je sve naše grijehe i ispunio nas je Duhom Svetim. Također, Bog se brine za nas, vodi nas i čuva.

Možda je neke od nas tjelesno iscijelio. Možda je nekima od nas učinio čudo u životu. Bog je učinio ove stvari za nas. Stoga, prisjetimo se ovoga, kada nam sljedeći put stvari ne budu imale smisla. Prisjetimo se svega ovoga idući puta kada se nađemo u iskušenju izgovaranja kako nas je Bog napustio. 

Ne, nije. Pisac Poslanice Hebrejima nas podsjeća: „Isus Krist je isti jučer, danas i zauvijek.” (13, 8). S nama je bio jučer, s nama je danas, sutra će biti s nama. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org