Isus mora biti prvi
Snimka zaslona

Isus je naš život! On je Svjetlo našega života! On je naša mudrost! On je naše spasenje! On je naše posvećenje. On je naša pravednost!

Tek kad živimo u svjetlu Gospodnjem, iz nas izbija potpuna svjesnost pokvarenosti našega tijela. Efežanima 5,13-14 nam govori: “Sve razotkriveno dolazi po svjetlu k sjaju; jer sve što dođe k sjaju jest svjetlo. Zato se veli: ‘Probudi se ti koji spavaš, ustani od mrtvih, i Krist će ti svijetlili!'”

Prestati činiti stvari samo zato što nam netko drugi kaže da su pogrešne, u nekim slučajevima može biti zadovoljavajuće za zakone čovjeka, ali samo to nije prihvatljivo Bogu. Mnogo smo puta stavili sami sebe u neiskazano ropstvo jer smo hodali u takozvanom svjetlu drugih ljudi.

Jedino će svjetlo koje dolazi iz divne nazočnosti Gospodina Isusa očitovati nečisto i ružno u našem vlastitom životu. Otkrivenje ne mora biti trenutačno. Ono može rasti kao i naše posvećenje.

VIDI OVO: 7 razloga zašto se danas trebaš predati Isusu

Dok čitamo tekst i razmatramo misao Pavlove poslanice, otkrivamo da ova opomena dolazi jedino kad nastavljamo držati ono što je svjetlo njegove nazočnosti razotkrilo kao štetno, mračno i kobno.

Dakle, ovo je dan odluke! Ovo je sat, možda posljednji sat, kad ga možemo okruniti kao kralja svoga života i kao gospodara nad svime što jesmo i što se nadamo biti. Sve odlažemo do njegovih blagoslovljenih nogu. Ovo je uistinu vrijeme kad nas on poziva na predanje koje će mu dati vrhovnu vlast u svakom djeliću našega bića.

Nije li tragično da moramo nagovarati ljude da to čine? Kakva čudnovata baština i kakva slavna prednost živjeti životom koji vodi Gospodin i koji nadzire Duh Sveti te neprestano biti uzdizan pred prijestolje vječnog Oca!

VIDI OVO: Prva stvar koju Isus čini kad namjerava promijeniti naš život

Imati Gospodina da nas štiti! Imati Gospodina da prosvjetljuje naš um! Imati Gospodina da nas vodi putovima koje ne poznajemo! Imati Gospodina da nas odvodi od opasnosti koje nikada nismo vidjeli! Imati mudrost koja je rođena odozgo! Poznavati svjetlo prosvjetljenja koje struji iz toga svetog dodira!

Ali on mora biti prvi! Moramo imati samo jednoga Boga! Stvari koje su zagospodarile nama i koje su nas u prošlosti nadzirale sad moraju biti pokorene njegovim vječnom i beskonačnom vlašću.

On je naš život! On je Svjetlo našega života! On je naša mudrost! On je naše spasenje! On je naše posvećenje. On je naša pravednost!

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života