Isus je učinio nešto što nitko nikada nije bio u stanju učiniti
Snimka zaslona: The Bible

Isus je učinio nešto što nitko nikada nije bio u stanju učiniti. Na križu je uzeo vaš grijeh, bol i trpljenje – i ukinuo sve to.

Isus je proveo na zemlji trideset tri godine. Je li to bilo samo zato da bude dovoljno star kako bi umro na križu? Je li bilo samo zato da ima nekoliko iskustava o kojima će se pisati? Svakako da ne.

Za trideset tri godine Isus je učinio nešto što nitko nikada nije bio u stanju učiniti. On je uzeo svaki propis, zakon i princip u Bibliji, svaku misao koju je Bog imao o tome što bi pravedan život trebao biti – svet, čist i potpuno poslušan Bogu – i ispunio je svaki pojedini od njih.

Zbog toga je bio u stanju reći: “Nisam došao da ukinem zakon; došao sam da ga ispunim” (vidi Mt 5,17). Ono što on ovdje govori je da je on, i to on sam, savršeno ispunio zakon.

VIDI OVO: 6 stvari koje su učinile Isusa ljutim, a čine to i danas

Bog je rekao: “U njemu nalazim zadovoljstvo jer je savršeno ispunio svaki princip koji sam ikada imao za čovječanstvo. On je ispunio sve.”

Opravdanje nije samo da vas je očistio od vašega grijeha, da vam je oprostio vaš prošli, sadašnji i budući grijeh, nego vam je pripisao pravednost. Drugim riječima, dao vam je i stavio na vas pravednost koja je njegova. Na križu je uzeo vaš grijeh, bol i trpljenje – i ukinuo sve to.

A onda je učinio još nešto što mnogi kršćani ne shvaćaju. Uzeo je ono što je učinio na križu i od toga učinio konačnu pobjedu. Kad je rekao: “Svršeno je”, ne samo da je umro za naše grijehe, nego je umro i za našu pravednost. Sad, iako sami po sebi nemamo pravednost, on nam daje svoju pravednost. 

Autor: Gary Wilkerson