Naslovnica Duhovnost Isuse, naša srca su otvorena: uđi i nikada više ne izađi

Isuse, naša srca su otvorena: uđi i nikada više ne izađi

''(…) u tvom svjetlu i mi svjetlo vidimo.'' Psalmi 36,9

O, Isuse, Gospodine naš, naša srca su otvorena: uđi i nikada više ne izađi. Usreći nas jednim pogledom na Tvoju neizrecivu ljepotu.

Riječi ne mogu srcu objasniti Kristovu ljubav sve dok sam Isus srcu ne progovori. Bilo kakav opis nije dostojan sve dok ga Sveti Duh ne ispuni životom i snagom, sve dok se sam Emanuel ne objavi u nama, duša ga ne vidi.

Ako želiš vidjeti sunce — zar ćeš upaliti svjetiljke da vidiš svjetlost dana? Ne, mudar čovjek zna da se sunce samo pokazuje i da jedino u njemu vidimo veliko svjetlo.

Tako je i s Kristom. ”Blago tebi, Šimune, Jonin sine” — rekao je Petru— ”jer nije ti to otkrio nitko od ljudi, već moj nebeski Otac”. Ako očistiš i oplemeniš tijelo i krv, razviješ svoje umne sposobnosti do najvišeg stupnja mudrosti, one ti ipak neće objaviti Krista.

Duh Božji mora doći u sili da zasjeni čovjeka svojim krilima i tada, u tajanstvenoj svetinji svetih, Gospod Isus objavljuje sam sebe. Krist je zrcalo sam sebi.

VIDI OVO: Isus može izliječiti vaše slomljeno srce, a evo i kako

Mnoštvo zaslijepljenog svijeta ništa ne vidi od neopisive Emanuelove slave. On stoji pred njima bez oblika i ljepote kao šiba što viri iz suhe zemlje — odbačen od lakoumnih i prezren od oholih. Jedino ako se Sveti Duh dotakne naših očiju uljem svetog pomazanja i okrijepi srce božanskim životom, pouči dušu nebeskim iskustvima — tek tada ga shvaćamo.

Tako, vi koji vjerujete, s tim kamenom dijelite slavu«; vama je On temeljni i ugaoni kamen, Stijena vašeg spasenja i vaše sve u svemu; drugima je On ”kamen o koji se spotiču, i stijena zbog koje padaju”.

Sretni su oni kojima se Gospodin sam objavljuje, jer Njegovo je obećanje takvima da će on prebivati s njima.

O, Isuse, Gospodine naš, naša srca su otvorena: uđi i nikada više ne izađi. Usreći nas jednim pogledom na Tvoju neizrecivu ljepotu.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJI ČLANCI