NEVJEROJATNO OTKRIĆE: Što je Isusov jaram koji On želi da uzmemo na sebe?

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.“ (Matej 11, 28-30)

Ne znam s kakvim se teretom nosite. Ne znam što vas vuče dolje. Ali znam odgovor za vaše vapaje.

Isus nam je rekao: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.“ (Matej 11, 28-30)

Dugi niz godina nisam razumio tu rečenicu jer nisam znao što je jaram. Kada Isus kaže „Uzmite jaram moj na sebe“ zvučalo mi je kao da želi dati još jednu komplikaciju. Moj je teret ionako težak, Gospode, ne trebaju mi i tvoji problemi!

PROČITAJTE: Bog nam uistinu može dati odmor iznutra. Evo kako On to čini!

Tada sam saznao da je jaram zapravo komad drveta s dva luka koja se stavljaju na životinje kako bi mogle vući štogod.

Vrijednost je jarma u tome što prepolovljuje teret. Bez jarma, jedna bi krava morala sama vući teret. Ali ako jarmom povežete dvije krave ili bika, tada životinje skupa vuku teret, a on je duplo lakši.

Kada Isus kaže da uzmemo njegov jaram, on nam ne govori da preuzmemo njegove probleme. Isus nema probleme! On nam kaže da s njim podijelimo svoje poteškoće. On će dijeliti težinu s nama. On će preuzeti naš stres i nositi ga umjesto nas.

Nevjerojatno!

Isus u Svetom Pismu koristi tri važna glagola: dođite, učite, uzmite. Isus kaže „Dođite mi. Pridružite mi se. Nakon toga naučite kako ja to radim. Uzmite lakši teret. To će smanjiti poteškoće. To će vam olakšati kretanje.“

Kada ste u jarmu s Kristom, zajedno se s njim krećete. Krećete se u istom smjeru istom brzinom. To znači da ćete se kretati u pravom smjeru i pravom brzinom.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com