4 Isusove poruke koje mnogi kršćani ignoriraju

Ovo su četiri Isusove poruke koje kršćani često ignoriraju.

Oprosti im Oče

Kada se Isus molio: “Oče, oprosti im, ne znaju što čine!”, većina nas u sebi misli: “Da, znali su. Znali su da je to što su učinili pogrešno”, ali sjetite se što je apostol Pavao pisao o Židovima: “Ali otvrdnu im pamet. Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao.”

Pavao je znao da “onima kojima bog ovoga svijeta oslijepi pameti nevjerničke da ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Krista koji je slika Božja” (2. Korinćanima 4,4). Zaista nisu shvaćali da ubijaju Sina Božjega i svog Mesiju.

Molite za svoje neprijatelje

Isus nam je rekao da se molimo za naše neprijatelje, ali koliko nas to u stvari i čini? Koliko nas čine dobro onima koji nama čine loše (Luka 6,33), vole one koji nas progone i mole se za one koji nas mrze (Matej 5,44)? Vjerojatno ne mnogo, jer ovo nije lako. Isus je donio novo učenje i bilo je revolucionarno što se Isus uopće molio Ocu da oprosti onima koji ga razapinju (Luka 23,34). Koji veći primjer molitve za neprijatelje nam je potreban?

VIDI OVO: Isusova poruka upućena svakoj osobi na planetu

Ljubite svoje neprijatelje

Kršćanstvo je jedina religija na svijetu u kojoj se ne pokušavamo riješiti svojih neprijatelja, već ih volimo. Isus nas je učio: “Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone” (Matej 5,44). Jer “ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća?” (Matej 5,46) i “ako pozdravljate samo braću, što osobito činite?” (Matej 5,47). Ako ne volimo naše neprijatelje i ne molimo se za one koji nas progone, ne razlikujemo se od pogana (ili nespašenih).

Sav autoritet

Većina ljudi ne dijeli Evanđelje očito zato što Isusovu zapovijed ne shvaća vrlo ozbiljno. Rekao je: “Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!” (Matej 28,19-20).

Zaključak

Isus nas poziva na viši standard. Onaj u kojemu opraštamo drugima, gdje se molimo za naše neprijatelje, i shvaćamo da nam je Isus dao sav autoritet da budemo Njegovi svjedoci do kraja zemlje i vremena. Trebali bi se sjećati da “ako se s Bogom pomirismo po smrti Sina njegova dok još bijasmo neprijatelji, mnogo ćemo se više, pomireni, spasiti životom njegovim.” (Rimljanima 5,10).

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com