Isusovo pitanje koje će ti otkriti tvoje pravo stanje, istinu o tebi samome

Isusova pitanja uvijek otkrivaju moje pravo stanje, istinu o meni samome. Tu istinu često ne znamo sve dok nam Isus ne postavi prodorna, bolna pitanja.

Jesi li ikad osjetio bol koju ti je nanio Gospodin u samom središtu svog bića, tamo gdje si najosjetljiviji? Đavao nikad ne udara ondje, a ne može ni grijeh ni ljudski osjećaji. Niša ne može zasiječi do tog dijela našeg bića osim Božje riječi.

”Ražalosti se Petar što ga upita po treći put: ‘Ljubiš li me?”’ Ipak je shvatio da je u središtu svog života bio odan Isusu Kristu. I tada je počeo uviđati što je značilo Isusovo strpljivo pitanje.

Nije ostalo ni tračka sumnje u Petrovu umu. Nikad se više neće dati prevariti. I nije bilo potrebe za strastvenim odgovorom; ni za trenutačnim djelovanjem ili iskazivanjem osjećaja.

VIDI OVO: 6 Isusovih pitanja koja vam mogu promijeniti život

Njemu je to bila objava koliko doista ljubi Gospodina, pa je začuđen jednostavno odgovorio: ”Gospodine Ti znaš sve.

Petar je počeo shvaćati koliko doista ljubi Isusa i nije bilo potrebno reći: ”Pogledaj na ovo ili ono kao dokaz moje ljubavi.” Petar je počeo otkrivati u sebi da je bio toliko usredotočen na Isusa Krista da nije vidio nikog drugog gore na nebu ili dolje na zemlji.

Ali to nije znao sve dok mu nije Gospodin postavio prodorno, bolno pitanje. Isusova pitanja uvijek otkrivaju moje pravo stanje, istinu o meni samome.

O, kakvo li čudo strpljive izravnosti i umiješanosti koju je Isus iskazao na Petru! Naš Gospodin uvijek u pravo vrijeme postavlja pitanja. Rijetko, ali možda jednom u našem životu, stjerat će nas u kut gdje će nas pritisnuti prodornim pitanjima. Tada ćemo shvatiti da Ga doista ljubimo puno dublje nešto to možemo izraziti riječima.

Autor: Oswald Chambers