Izgubili su sina nakon rođenja, no ubrzo se dogodilo čudo
Snimka zaslona: Instagram/@rebecca.athayde

Rebecca i Ronaldo izgubili su sina nakon rođenja, no nakon nekoliko mjeseci se dogodilo čudo.

Ovi supružnici nisu pristali na pobačaj bolesnog sina. Dječak je umro kada je imao samo šest mjeseci.

“Da sam unaprijed znala da će me toliko boljeti, da će mi se srce cijepati tisuću puta i da će mi neizvjesnost biti kao nož u grlu, ipak bih tisuću puta izabrala svog sina. Tisuću puta odlučila bih stati uz njegov krevetić. Tisuću puta odlučila bih moliti se na koljenima za njegov život. Tisuću puta bih izabrala borbu”, napisala je Rebecca Athayde na Instagramu.

Iako je djetetov život bio kratak, imao je vrijednost

Rebecca je odbila pobaciti sina Mateusa. Dječak je imao tešku manu, hipoplaziju lijeve strane srca, koja se nije mogla izliječiti. Liječnici su Rebecci i njezinom suprugu predložili prekid trudnoće. Rekli su da je par još mlad i da će još moći imati djece. Par je prije toga imao četvero djece, Ceciliu i Lucasa, te još dvoje djece koja su umrla prije rođenja.

Maleni Mateus rođen 31. ožujka 2021. Dječačić je podvrgnut teškoj operaciji srca, a kući se vratio tek nakon mjesec i pol dana hospitalizacije. Nažalost, život mu nije mogao biti spašen. Mateus je nakon druge operacije preminuo u maminom naručju sa šest mjeseci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rebecca Athayde (@rebecca.athayde)

Roditelji malog Mateusa dokazali su da je svaki ljudski život neprocjenjiv. Dječak je samo nekoliko mjeseci života bio okružen ljubavlju i podrškom svoje rodbine. Supružnici tvrde da im je njihovo dijete, iako je živjelo vrlo kratko, dalo izuzetno svjedočanstvo Božjeg dara.

Novo čudo

Devet mjeseci nakon Mateusove smrti, Rebecca i Ronaldo doživjeli su čudo rođenja sina Francisca.

“Sine, dobrodošao u naš dom! Tvoja je prisutnost živa prisutnost neba među nama! Bog te ljubi, nas i tvoju braću i sestre, one na zemlji i na nebu. Ne bismo mogli poželjeti ništa bolje nego biti sveti, sine moj! I daj svijetu živo svjedočanstvo nade, kao što si ga danas dao svima nama”, pozdravila je Rebecca svog sina.

Rebecca kaže da zahvaljuje Bogu što joj drži srce otvorenim za život. Kaže da će mali Mateus uvijek biti dio njezina života.

“U nekom trenutku na našem rastanku shvatila sam da je on stvarno vrijedan za taj svijet, da postoji nešto drugačije u njemu, nešto sveto, da ga sada moram naučiti voljeti na daljinu …”, objašnjava i dodaje: “Mateus je u svom kratkom životu promijenio svijet, promijenio je naše živote i živote mnogih ljudi.”