Izvještavao je o vremenskoj prognozi, a onda uočio nevolju i krenuo u spašavanje

Voditelj je izvještavao o vremenskoj prognozi, a onda uočio dječaka u nevolji te je krenuo u spašavanje.

Voditelj vremenske prognoze 7News, Paul Burt, uživo je bio na Surfer’s Paradise Beach u Australiji. Kada je već bio u eteru i pričao o vremenskim prilikama koje vladaju, vidio je da je dječak odmah iza njega upao u vodu. Dijete nije moglo ostati na površini.

Brza intervencija voditelja

Voditelj je pojurio u ocean kako bi pomogao 10-godišnjem dječaku.

“Povukle su ga morske struje. Otprilike četiri ili pet ljudi skočilo je u vodu kako bi ga izvukli natrag na obalu”, izvijestio je Paul Burt.

Video podijeljen na internetu prikazuje Paula kako skače u vodu i pomaže djetetu da ostane na površini. Ipak, trebalo mu je nekoliko minuta da locira dječaka. Svaka sekunda u takvim uvjetima bila je zlata vrijedna.

U videu u nastavku pogledajte kako je izgledalo spašavanje dječaka.

“Njegov tata je vrištao i glasno plakao”, rekao je Burt. “Proveli smo desetak minuta tražeći ga, roneći pod valove. Bio sam prilično siguran da smo ga već izgubili. Tada sam pomislio na svog sina koji je sličnih godina”, rekao je voditelj.

Čuda postoje

Snimatelj Geoff Bowden, koji je svjedočio incidentu, rekao je da je strahuje za živote Paula i dječaka. Burtov hrabar potez izazvao je paniku ne samo među televizijskom ekipom, već i među skupinom kupača.

Čuda postoje

Paul je djetetu spasio život i postao heroj.

“Njegova nesebična pomoć dokaz je da čuda postoje”, rekao je jedan svjedok incidenta. “Nismo mislili da će uspjeti, ali kada je stao na pijesak i počeo govoriti, bio je to zaista poseban i lijep trenutak”, prisjeća se Geoff Bowden, snimatelj TV ekipe 7News.

Paul Burt upozorava ljubitelje sunčanja da čak i bezopasni valovi i morske struje mogu biti smrtonosni, čak i za iskusne plivače. Tijekom prijenosa uživo ne događaju se samo smiješni gafovi, već gledatelji svjedoče i zastrašujućim scenama, akcijama spašavanja ili neobičnim situacijama.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare