Ja sam ta vrata. Tko uđe kroz mene, spasit će se

Ja sam ta vrata. Tko uđe kroz mene, spasit će se. Ulazit će i izlaziti i nalaziti sve što mu je potrebno.” (Ivan 10,9) Što to znači?

Isus, veliki ”Ja Sam”, jedini je put koji vodi samome Bogu. Onima koji dolaze Bogu kroz Njega daje četiri prednosti:

1. Bit će spašen. Odbjegli ubojica prošao je vrata grada utočišta i bio spašen. Noa je ušao kroz vrata u kovčeg i bio siguran. Ne može biti izgubljen onaj koji primi Isusa na vrata vjere svoje duše. Tko god uđe kroz Isusa u Božji mir taj će sigurno kroz ista vrata ući i u nebo. Isus je jedina vrata — otvorena vrata. Blagoslovljen je onaj koji polaže sve svoje nade u ulazak u Božju slavu kroz raspetog Izbavitelja.

2. Ući će. Ima pravo ući u Božju obitelj, jesti kruh koji jedu djeca Božja i sudjelovati u svim njihovim radostima. Ulazit će na gozbe ljubavi, u riznice zavjeta i obećanja. Ulazit će Kralju kraljeva u sili Svetog Duha i Gospodin će biti s njima.

VIDI OVO: Kako možemo primiti spasenje od Boga?

3. Izlazit će. Na ovo obećanje se često zaboravlja. Izlazimo u svijet da radimo i stradamo, ali kakva li je milost ići u sili Isusovoj! Pozvani smo da nosimo svjedočanstvo istine, da bodrimo neutješne, da opominjemo nemarne, zadobivamo duše i proslavljamo Boga. Kao što anđeo reče Gideonu ”Kreni i svojom snagom (…), tako Gospodin želi da i mi, Njegovi glasnici, pođemo u Njegovo ime i Njegovoj sili.

4. Naći će pašu. Onome koji poznaje Isusa ništa neće nedostajati. U zajedništvu s Bogom će rasti, a zalijevajući duge biti zalijevan. Njegova će duša biti kao zaliven vrt i kao studenac kojem nikad ne manjka voda.

Autor: Charles Spurgeon