Ono što janjetova krv radi zmijskom otrovu, to Isusova krv radi našem grijehu

Znanstvenici su prije nekoliko godina otkrili najučinkovitiji protuotrov koji neutralizira učinke zmijskog otrova prilikom ugriza, a nalazi se u janjetovoj krvi.

Dugi niz godina znanstvenici su istraživali načine kako razviti protuotrov za otrov zmija. Do prije nekoliko godina koristili su konje, ali danas se mnogo više koristi janje ili ovca za razvoj ovih protuotrova koji neutraliziraju učinke zmijskog otrova.

Znanstvenici bi ubrizgali u janje određenu količinu otrova. Krv janjadi bi odmah počela raditi, stvarati antitijela za borbu protiv otrova. Kada krv janjaca generira dovoljno antitijela, ta antitijela se vade iz krvi janjeta i protuotrov se formulira. Sada kada osobu ugrize slična zmija, primjenjuje se taj isti protuotrov koji će neutralizirati učinke otrova unutar žrtve.

„Njega je Bog izložio da bude pomirilište po vjeri u krv njegovu da bi, strpljivošću Božjom, pokazao pravednost svoju zbog otpuštenja prethodno počinjenih grijeha“ (Rimljanima 3,25).

Ivan Krstitelj je identificirao Isusa na obali rijeke Jordan. Dok je Isus prilazio Ivanu da ga krsti, Ivan je rekao: „Evo Jaganjca Božjega koji oduzima grijeh svijeta!“ (Ivan 1,29). Ovo je prekrasna misao! Isus je Jaganjac Božji. Ako je naša krv dragocjena, što možemo reći za Njegovu krv? Ako je naša krv jedinstvena, koliko je to više božanska krv! Ako naša krv nosi jedinstvene genetske strukture koje nas identificiraju, onda Njegova krv nosi sve ono što ga čini Bogom!

Začet je bez pomoći čovjeka. Duh Sveti je sišao na Mariju i ona je ostala trudna noseći Isusa (Luka 1,35). To je uistinu nadnaravno! Vidite, zmija koja je pogodila Adama i Evu u Edenskom vrtu bila je stvarno otrovna. Sotona je otrovao čovječanstvo grijehom, a kazna za grijeh je smrt (Rim 6,23)! Grijeh se širio, cijedio Božji dar života iz duše čovjeka. Nešto se moralo učiniti! Bilo je potrebno naći lijek. Bog je trebao krv Janjeta kako bi razvio taj lijek koji će spasiti ljudski rod od vječnog prokletstva.

Isus, Jaganjac Božji ušao je u ovaj otrovni svijet čist, nevin i savršen. Bio je izložen svakom iskušenju, zlom i grešnom stanju koje se može zamisliti, a ipak ostao bezgrešan i kakav jest.

„Ta nemamo takva Velesvećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego poput nas iskušavana u svemu, a ipak bez grijeha“ (Hebrejima 4,15).

Kristova žrtva

Isus je dao svoj život za nas. Zapravo je postao grijehom za nas. Naš otrov je uveden u Njegov život kako bi Njegova dragocjena krv mogla proizvesti lijek za nas. Vidite li ovo? Samo je božanska krv mogla proizvesti lijek za grijeh!

„Njega, naime, koji ne upozna grijeha, za nas [praktično] grijehom učini da mi budemo pravednost Božja [zaodjenuti pravednošću Božjom] u njemu [ono što bismo trebali biti, zbog Njegove dobrote prihvaćeni i u ispravnom odnosu s Njime]“ (2. Korinćanima 5,21).

Kada je Isus umro na križu Golgote prije 2.000 godina, Njegova krv je puštena da učini svoje čudo u našim životima. Da, umirali smo u svojim grijesima, ali Isus je jedini dao protuotrov koji će poraziti grijeh u našim životima!

Autor:  Rudi Swanepoel; iz teksta ”Jaganjčeva krv”; Izvor: Biblijaiznanost.net/Godsglory.org

NAJNOVIJE!