Je li ispravno nešto učiniti
Foto: Unsplash

Kada se suočite s teškim područjem i pitate se je li nešto prihvatljivo Bogu i je li ispravno nešto učiniti, postavite si ova četiri pitanja.

Mladost je relativan pojam. 15-godišnjaku sam ja stara osoba. Ali 90-godišnjaku sam ja zapravo prilično mlad. Kada na trenutak razmislite o tome, svi ćemo mi biti godinu stariji slijedeće godine. 

U siječnju ćemo donijeti odluke koje će se odigrati do slijedećeg Božića. Vi odlučujete kakva će biti večer vašeg života po njegovu jutru. Stav koji danas zauzmete će odrediti kakav ćete stav zauzeti sutra. Nije to nešto mistično o čemu nemate što reći.

Možda vam je Gospodin pokazao područje u vašem životu u kojem ste duhovno kompromitirani. Često nas sputavaju male stvari, a ne očiti grijesi. Male stvari u konačnici vode do velikih stvari. Takozvana „siva“ područja će nas u konačnici odvesti do onih crno-bijelih područja. 

Ovo je krivo pitanje kada imate nekakvu dilemu: Mogu li još uvijek ovo činiti i biti kršćanin? 

VIDI OVO: 10 pitanja koja je Isus postavio (a važna su i za nas danas)

Umjesto toga, kada se suočite s jednim takvim područjem i pitate se je li nešto prihvatljivo Bogu i je li ispravno nešto učiniti, postavite si ova četiri pitanja: 

  1. Izgrađuje li me to duhovno? 
  2. Obuzima li me moć toga? 
  3. Peče li me savjet u vezi toga? 
  4. Hoće li to dovesti do toga da posrnem u vjeri? 

Apostol Pavao je napisao: „Jede li tko dvoumeći, osudio se jer ne radi iz uvjerenja. A sve što nije iz uvjerenja, grijeh je“ (Rimljanima 14,23). Drugi prijevod to ovako postavlja: „A koji sumnja, ako jede, osuđen je, jer ne radi po vjeri. A sve, što ne biva po vjeri, jest grijeh.“ 

Vi odlučujete po kojim načelima ćete živjeti i kojim ćete putem poći. Zašto biste htjeli dopustiti potencijalno područje za kompromis u vašem životu? Svaki dan donosimo stotine, čak i tisuće odluka o tome hoćemo li služiti tijelu ili Duhu. Mudro birajte. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org