Naša jedina nada je Duh Sveti: Samo u Njemu imamo silu koja nas može sačuvati od zla!

Bog obećava potpunu slobodu, potpunu pobjedu nad silom neprijatelja.

O, Bože! Imam glinene noge. Um mi je jak u vjeri. Srce mi se topi za tebe. Suze su mi vruće od želje za dodirom Gospodnjim, ali mi noge i dalje skreću s puta. Ne hodam po Duhu kako bih zapravo želio. Gdje je pobjeda iz dana u dan? Gdje je sila da me sačuva svetim i čistim?

Bože, istražujem Sveto pismo nadajući se pronaći formulu, put iz ropstva grijeha. Znači li to da moram ostati na koljenima svu noć? Učinit ću i to. Znači li to da moram pročitati cijelu Bibliju da bih pronašao jasnu poruku izbavljenja? Onda ću je čitati i čitati! Većina otrcanih fraza i lakih rješenja koje nude propovjednici ne djeluje iako možda zvuče sveto.

Negdje mora postojati pobjeda nad svom silom neprijatelja. Negdje mora postojati mjesto gdje mogu ostaviti teret i muku. Bog obećava potpunu slobodu, potpunu pobjedu nad silom neprijatelja.

Jednoga dana moja noga više neće biti uhvaćena u sotonsku zamku. Jednog dana ću pogledati u svoje srce i vidjeti samo Isusa, samo svetost, samo one stvari koje ugađaju Bogu.

Jednog dana Bog mora odvesti svu svoju djecu na mjesto oslobođenja od sile grijeha. Riječ Božja je tako velika, a ja znam tako malo kako da u njoj nađem odgovore na moje osobne potrebe.

Jedina nada je Duh Sveti koji će me nadnaravno odvesti do istine koja će me osloboditi. Ja je sam ne mogu naći. Ne mogu je dobiti iz knjiga ili od savjetnika. Ništa ne mogu razumjeti ako mi to Duh Sveti ne otkrije. Želim znati što Bog od mene očekuje; želim znati koliko moram ja učiniti, a koliko on!

O, Bože! Oduzmi moju sušu! Učini da poželim one stvari koje ti smatraš najboljima za mene. Dadeš li mi sve što želim, bit će to ludnica zbrke, bez reda i sklada. Sve moje ljudske želje su slijepe. One su obično izvan mojih stvarnih potreba i često su suprotne Božjim moralnim zakonima.

Autor: David Wilkerson