Jedini način na koji možemo pobijediti strah

Naše je da se pouzdajemo, da se u potpunosti pouzdajemo u Gospodina Isusa. To je jedini način na koji možemo pobijediti strah i živjeti u blagoslovljenoj pobjedi.

Ja sam imao razdoblja u svom životu i službi kad su tereti i pritisci izgledali preteški. Ponekad se našim problemima i kušnjama doda i fizička slabost kako bismo upali u obeshrabrenje i sumnju. U takvim razdobljima izgleda da se čak ni u molitvi nije moguće izdići iznad tereta.

Više nego jednom Bog mi je – s vjerom koja mi je izgleda bila dana ravno s neba – omogućio da tražim sve što mi je bilo potrebno za tijelo, dušu i duh.

VIDI OVO: 11 načina kako se boriti i pobijediti u duhovnim bitkama

Na koljenima sam primio slobodu i snagu da molim: ”Sada mi je, Gospodine, dosta toga, odbijam uzeti više težine i opterećenosti! To ne dolazi od Boga, to dolazi od neprijatelja, đavla! Gospodine, u Isusovo ime, neću to više nositi, kroz Isusa ja sam pobjednik!” U tim trenucima veliki su se tereti rastalili i odvaljali – svi odjednom.

Braćo, Bog nikada nije namislio da bismo trebali biti bacani amo-tamo kao nogometna lopta. On želi da se ponizimo i dozvolimo Mu da nas očisti kad je potrebno. Ali kad se đavao počne pačati u nas, usudimo mu se oduprijeti!

Ja ostajem vjerovati Bogu i odupirati se đavlu, a Bog voli tu vrstu hrabrosti u svom narodu.

VIDI OVO: Dva biblijska načina kako nadvladati strah

Ako ste još uvijek umotani u mrtvačku odjeću i veliki strah leži nad vama, vrijeme je da se dignete i u vjeri uskrslog Isusa Krista izjavite: ”Neću to više podnositi. Ja sam dijete Božje – zašto bih tugovao cijele dane?”

Hoće li Bog odgovoriti?

”Sve je u redu, dijete moje”, odgovorit će On dok će se teret odvaljivati. ”Dugo sam čekao da to čujem od tebe. Isus je pobjednik, a u Njemu si i ti pobjednik!”

Autor: A. W. Tozer