Pjevač Josh Groban je pokazao pravi duh Božića i sve ostavio u suzama

Predivna francuska pjesma koju je adaptirao Adolphe Adam davne 1847. godine postala je poznata božićna pjesma pod imenom „Tiha noć“ (O Holy Night). Ova je pjesma adaptirana i popularna u mnogim jezicima.

Priča dirljivu priču o Isusovom rođenju i iskupljenju čovječanstva te se tradicionalno izvodi na božićnim bogoslužjima. Placide Cappeau originalno je napisao ovu pjesmu kako bi proslavio renovaciju orgulja.

Poznati je pjevač Josh Groban izveo svoju verziju „Tihe noći“ koja oduzima dah. Njegova je izvedba popraćena nevjerojatnim scenama iz filma o Isusovom rođenju, The Nativity Story. Kada tri mudraca pogledaju blistavu zvijezdu koja ih je odvela do Betlehema počinje i pjesma „Tiha noć“.

Predivan glas Josha Grobana vodi nas u biblijsko doba povijesti koje je zauvijek promijenilo svijet. Usklađenost sa filmom je savršena, jer kada se prikaže Isusovo rođenje, pjevaju se i poznate riječi „divno Djetešce pred njima spi“.

Za Mariju i Josipa nije bilo mjesta u krčmi, pa Isus leži u svojim jaslicama, u predivnom prizoru zajedništva. Životinje su se čudile, pastiri su se požurili vidjeti dijete.

Od tog trenutka pa na dalje, sve se promijenilo. Gospodin je poslao svoga sina jedinca na zemlju, koji se rodio u štali.

Kako stihovi dalje objašnjavaju: „Tiha noć, sveta noć“ / „bajna svjetlost rasvjetljuje mrak“ / „kraj pretvara u raj“.

Kako se približava Božić radujemo se događaju kojeg opisuju ovi stihovi. To je vrijeme nade koje provodimo s bližnjima, kao što su se Josip i Marija okupili u čudu i slavlju.

U strci blagdanskog razdoblja nemojmo zaboraviti pravi razlog slavlja – onu jednu, nevjerojatnu noć koja se davno dogodila u Betlehemu.

Poslušajte izvedbu Josha Grobana koja opisuje tu noć i kako pjesma završava sa scenom u kojoj su svi skupa ujedinjeni. Neka vaše srce bude ispunjeno čuđenjem i ljubavlju.