Junakinja s protezom: Istrčala 104 maratona u 104 dana

Amerikanka Jacky, koja dugi niz godina nosi protezu, istrčala je 104 maratona u 104 dana. Svima je pokazala da se u životu vrijedi boriti.

Trčanje maratona doista je uspjeh vrijedan divljenja za svakoga. Jacky Hunt-Broersma majka je dvoje djece i živi u američkoj saveznoj državi Arizoni. Godine 2001. izgubila je donji dio lijeve noge zbog Ewingovog sarkoma, rijetkog oblika raka.

Bila je ustrajna …

Nakon operacije shvatila je kako je trčanje odličan način da lakše prihvati svoje tijelo i da bude ponosna na sve što to tijelo može. U razgovoru za medije objasnila je:

“Trčanje mi je stvarno promijenilo život, dalo mi je veći osjećaj prihvaćanja vlastitog tijela i jednostavno više… Mogu raditi mnoge stvari, mogu raditi izazovne stvari!”

Tijekom godina njezino je trčanje preraslo u “ultra run” u kojem svladava udaljenosti veće od normalnog maratona. Do kraja ove godine planira istrčati 385 kilometara u državi Utah.

Odlučila oboriti Guinnessov rekord

Međutim, prvo je odlučila oboriti trenutni Guinnessov rekord u trčanju maratona u uzastopnim danima. Prije svega, odlučila je to iz zabave.

Jacky je entuzijastični pobornik trkača s amputircima. Za trčanje je potrebna posebna proteza, koja može biti vrlo skupa. Zato je Jacky prikupljala sredstva za Amputee Blade Runners Association kao dio svog izazova. U razgovoru za medije rekla je:

“Ovdje u SAD-u posebna proteza je vrlo skupa i nije pokrivena zdravstvenim osiguranjem jer se smatra iznad standarda. Zato sam došla na ideju da bi to bio izvrstan način prikupljanja novca u dobrotvorne svrhe i dobar način za otplatu dugova.”

Odlučila oboriti Guinnessov rekord
Snimka zaslona: Instagram/@ncrunnerjacky

Svaki dan svog izazova podijelila je sliku na svom Instagram profilu na kojoj je bio naveden broj maratona koje je do sada istrčala.

Naravno, stekla je i brojne simpatizere, jer ju je putem pratilo više od 52 tisuće pratitelja.

Nije ni čudo što je Jackyina priča privukla međunarodnu pozornost. Njezina upornost, hrabrost i odlučnost inspiracija su svima koji poput nje “teže raditi izazovne stvari”.

Jacky, sretno s nadolazećim maratonom! Navijat ćemo za tebe!

NAJNOVIJE!