Kad nam Isus otvori oči!

Kad nam Isus otvori oči – kad vidimo ljude kao što ih on vidi – ne možemo više mirno sjediti dok povrijeđene duše besciljno lutaju kroz život svuda oko nas.

Samilost za izgubljene ne može koegzistirati sa samodopadnošću. Izbor više ne može biti ravnodušnost.

“Evo kako znamo tko su djeca Božja”, kaže nam apostol Ivan, “a tko su djeca đavla: onaj koji ne čini što je pravedno nije dijete Božje, niti je to onaj tko ne ljubi svoga brata” (1 Iv 3,10).

Može li Riječ Božja biti jasnija? Postoji lakmus test da vidimo jesmo li pravi Isusovi sljedbenici, da vidimo jesmo li stvarno njegova djeca, a to ovisi o nivou naše samilosti za druge.

Ivan ide dalje i piše: “Tko god posjeduje zemaljska dobra i vidi svoga brata u nevolji i od njega zatvori svoje srce – kako će ljubav Božja ostati u njemu? Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, nego djelom i iskreno. Po tome ćemo poznati da smo od istine i pred njim umiriti svoju savjest – ma za što nas naša savjest osuđivala” (1 Iv 3,17-20).

Otkad je Duh Sveti ušao u naše srce i život, ispunivši nas ljubavlju i Isusovim suosjećanjem, ljude vidimo jasnije. Naše oči blistaju od radosti Gospodnje i ne možemo više hodati pored izopćenika našega vremena – siromaha, ovisnika, alkoholičara, člana bande, grešnika – a da ga ne vidimo, da ne osjećamo njegovu bol.

Obvežimo se pomoći mu obnoviti njegovo dostojanstvo pred Bogom. Zagrlimo ga, plačemo s njim, vodimo ga u iscjeljujući Isusov zagrljaj. To je što znači biti Kristov sljedbenik.

Autor: Nicky Cruz

NAJNOVIJE!