Kad se osjećate bezvrijedno i prošlost vam ne da mira, ovu POUKU nikada nemojte zaboraviti

Lekcija jednog mudrog govornika oduševila je sve koji su je čuli.

Jedan poznati govornik započeo je svoj seminar tako što je podigao ruku u vis u kojoj je držao novčanicu od 100 dolara. U prostoriji je bilo oko 200 ljudi.

Pitao je: «Tko želi ovu novčanicu?». Sve su se ruke podigle u zrak. Nastavio je: «Ovih sto dolara dobit će netko od vas, ali najprije Vam želim još nešto pokazati.» Zgužvao je novčanicu a potom je upitao: »Želite li još uvijek ovu novčanicu?»

Sve su ruke i dalje bile u zraku. Zatim je nastavio: »A kad napravim ovo?», bacio je novčanicu na pod i cipelama je utrljao u prljavi pod.

Podigao je novčanicu. Bila je zgužvana i skroz prljava. «Dobro tko sada želi ovu novčanicu?», još uvijek su sve ruke bile podignute u zrak, svi su i dalje željeli novčanicu.

Onda je govornik rekao: «Dragi prijatelji, upravo smo naučili jednu vrlo vrijednu lekciju. Što god da sam napravio s ovom novčanicom, vi ste je i dalje željeli, jer ona ni u jednom trenutku nije izgubila svoju vrijednost, u svakom trenutku je vrijedila sto dolara.

Često nam se u životu događaju situacije da nas netko odgurne od sebe, da padnemo nisko, da se osjećamo kao izgužvani papir ili bačeni u blato. To su naprosto činjenice iz našeg svakodnevnog života, ponekad se osjećamo kao da ne vrijedimo ništa. Bez obzira što vam se dogodilo u životu, ili će se tek dogoditi, vi nikada nećete izgubiti na vrijednosti.

Bili prljavi ili čisti, izgužvani ili ispeglani, vi ste i dalje neprocijenjivi za sve one koji vas vole više od ičeg na svijetu. Naši životi ne vrednuju se prema onome što radimo ili koga poznajemo, već prema onome što jesmo. Vi ste nešto posebno, ne zaboravite to.

NAJNOVIJE!