Zašto ste opterećeni brigama kad imate Boga?

Isus nam zapovijeda da se ne brinemo ni za svoj život, ni za hranu, ni za tijelo, niti što ćemo obući. Ali i iz svoga osobnog iskustva znam da je teško tome se oduprijeti.

Samo nas naša vjera može osloboditi zabrinutosti koja izvire iz pohlepe i zavisti. Dobro je raditi i planirati odgovorno, ali je loše neprestano strepjeti da nešto ne krene nepredviđenim tijekom.

Briga je besmislena zbog toga što ne može zadovoljiti ni jednu našu potrebu pa je i biti zabrinut potpuno nepotrebno zbog toga što nas naš Gospod Bog voli i dobro zna što nam je potrebno.

Ne zaboravite da je Gospodin obećao ispuniti sve naše stvarne potrebe, što ne podrazumijeva da će uvijek ispuniti i sve naše želje.

”Nego, tražite kraljevstvo Njegovo, i to će vam se dodati.” (Lk 12,31)

Foto: Commons.wikimedia.org

Tražiti kraljevstvo Božje znači postaviti Isusa za Gospoda i Kralja u svom životu. On mora imati nadzor nad svakim područjem našeg života – našim poslom, našom zabavom, našim planovima, našim odnosima.

Zapitajte se postoji li neko područje vašeg života koje niste stavili pod Božju kontrolu? Je li kraljevstvo Božje samo jedan u nizu vaših interesa ili ono zauzima središnje mjesto u svemu što radite?

Ne zaboravite da nam Gospodin želi dati sve što nam je potrebno, kao i pokazati kako upotrijebiti ono što nam je dao!