Ako se bojite da krivo čujete Božji glas ili niste sigurni što je Božja volja za neku stvar u vašem životu, iskustva autorice ovog članka vam mogu koristiti. 

Ne znam kako vam ide hod u kršćanstvu. Možda ste iskusni vjernik i ovaj članak može u vama smiriti neka pogrešna shvaćanja. Možda ste novi vjernik, pa će vam ovaj članak dati nadu. Možda ste netko tko ne slijedi Krista. U tom slučaju, nadam se da će vam ovaj članak pokazati promjene koje su se dogodile u mom životu.

Bez obzira, ako ste naišli na moj blog, onda ste vjerojatno shvatili da je moj cilj prikazati kako život nije ni blizu težak kakvim ga mi predstavljamo. U devet od deset slučajeva mi smo ti koji život čine užasno teškim, dok on to zapravo nije. Evo, dopustite mi da vam objasnim. 

Osobno sam došla do one točke u životu kada volim Boga više od bilo čega drugoga. Možda to zvuči ludo, ali tako je. Više od svoga supruga, svoje djece i čak više od same sebe. Naravno, kada nekoga toliko volite, onda žudite za time da toj osobi udovoljite i da svoj život posvetite njoj.

Zaista želite živjeti svoj život onako kako to Bog želi i tu se mogu dogoditi omaške. U stvari, točno tada neprijatelj može početi jače planirati kako da vas odvrati s pravog puta. Negdje između pokušavanja saznavanja Božje volje, omest će vas logistički problemi. 

„Jesam li čula ispravno Božji glas“?!  Uh, to je najveće pitanje koje si jedan kršćanin može postaviti. 

„Želim ovaj posao, no je li to ono što Bog želi za moj život? Jesam li Ga dobro čula“? 

„Želim se udati za ovog čovjeka, no je li on taj kojeg je Bog pripremio za mene? Čujem li dobro Boga“? 

„Što je Božja volja za moj život“?! 

Kod svih ovih pitanja, opazila sam jednu središnju temu: ”ja” i ”meni”. 

Ovoga sam se jutra probudila rano i pogledala slike još nekih rekreacijsko vozilo. Kažem još nekih jer sam pogledala mnoštvo slika rekreacijsko vozilo. U stvari, samo jučer smo se vratili kasno, jer smo razgledavali peto rekreacijsko vozilo.

Danas na rasporedu imamo još neke i već počinjem osjećati umor i zasićenost mog supruga. U mom beskonačnom pregledavanju interneta, otkrila sam još jedan potencijalan dragulj i samo sam ju željela pogledati, ne bih li se uvjerila je li ”to ta”. 

Molila sam se Bogu neka nam pomogne u pronalasku idealnog rekreacijskog vozila za nas, jer nam treba mobilni dom, koji će nam moći odlično služiti, budući da zbog posla i uživanja putujemo jako puno. Trebali smo nešto u čemu možemo živjeti, ne nešto u čemu ćemo samo provesti vikende. Treba nam nešto što će nam biti dom. Iako smo se riješili mnoštva stvari i iako smo se počeli pripremati na život u kamp-kućici i dalje su nam trebale ladice za odjeću i ormarići za posuđe. Trebale su nam police za knjige i veći ormari.

Željela sam udoban madrac i prostor koji će biti odvojen za djecu. Željela sam dovoljno veliku i udobnu kupaonicu i dovoljno prostora u kuhinji. No zajedno sa svim našim željama bila je još jedna stvar: trebali smo nešto što je cjenovno pristupačno. Nismo željeli kupiti na kredit. Tu se radilo o uštedi novca, a ne o stvaranju još duga. 

„Pomozi nam da pronađemo savršenu kamp-kućicu Gospodine”, molila sam. 

Ovoga jutra, kada sam Ga, u samoći našeg kamiona tražila, molila sam Ga za mudrost. 

„Pomozi mi da mogu znati koja je prava“! 

Razmišljala sam o svim situacijama kada sam od Boga tražila savjet za situacije, razmišljala sam o svim situacijama kada sam osjećala kao da sam dobila odgovor i razmišljala sam o svim situacijama kada sam bila u krivu!

Ponekad se činilo kao da uopće ne mogu čuti Njegov glas. Izgledalo je kao da su moji osjećaji bili između mene i Božjeg glasa. Nedavno sam dobila upit o tome želim li nastupiti na televiziji. Da budem iskrena, to me zapanjilo. Osjećala sam kao da je to prava stvar koju trebam učiniti.

Molila sam za znakove od Boga i osjećala sam kao da mi je Bog dao prave znakove. No nakon što sam rekla da ću nastupiti, počela sam osjećati nelagodnost. Počela sam se pitati: je li ta nelagodnost strah ili me to Bog upozorava da ne idem dalje s time? Nisam znala! 

Kada sam razgovarala sa suprugom o toj temi, on je rekao: „Ne znam što bi trebala učiniti. Zašto jednostavno ne zamoliš Boga da intervenira. Ako to trebaš učiniti, onda dopusti Bogu neka reagira. Kreni naprijed, ali moli neka ti pokaže je li to Božja volja ili ne“. 

O tom razgovoru sam razmišljala jutros kada sam razmišljala o kupnji našeg budućeg rekreacijskog vozila. Nisam se tjedan dana čula s direktoricom iz televizije i dalje nisam znala trebam li nastupati na televiziji, ali sam znala da služim moćnom Bogu. Ako me nikada ne nazove, bit ću u redu. Razmišljala sam o vremenima kada sam učinila jednu stvar, no onda je Bog učinio nešto drugo.

Bilo je lijepo tražiti Božji odgovor i vodstvo kroz molitvu, no nisam se trebala toliko mučiti ako bih uvijek dobro čula Njegov odgovor. Shvatila sam da, kada bih se usredotočila na moju sposobnost slušanja Njegovog glasa, tada ne bih vidjela Njegovo djelovanje. Jedan takav primjer bio je kada je moj život ovisio o tome mogu li čuti Njegov glas, dok u stvarnosti zapravo nije važno možemo li čudi Božji glas, sve dok Mu u potpunosti vjerujemo. Bog je ionako djelovao za moje dobro. 

Služim tako dobrom Bogu da čak i ako pogriješim, ako skliznem negdje, ako ne uspijem, On i dalje ima moj život u svojoj ruci. Sve dok prvo tražim Njega, vjerujem Njegovim planovima koje ima za mene, uspijevat ću bez obzira na sve. To je bilo Njegovo obećanje.

On je poravnavao moje staze, stoga ako bih skrenula pogrešnom cestom, On bi me vratio na pravi put bolje od bilo kakve aplikacije za navigaciju. Time što sam se usredotočila na moju sposobnost toga da ispravno čujem Njegov glas, stavljala sam moć u svoje ruke, a ne u Boga. Kada sam odlučila svoj život predati Njemu, odlučila sam predati i kontrolu, no istovremeno Bogu sam odlučila predati svoje brige, strah i tjeskobu.

Nisam se trebala brinuti oko toga donosim li odluku koja je u skladu s Njegovom voljom. On je veći od toga. Niti jedna pogreška koju bih počinila ne može poremetiti plan kojeg Bog ima za mene. Sve dok god živim svoj život u skladu s Njegovom voljom, Bog može odraditi ostalo. Stoga da, Bog mi je dao mudrost za svakodnevne odluke i te odluke bile su u mojim rukama koje imaju slobodnu volju, no niti jedna odluka koju bih ja donijela ne može pokvariti volju koju Bog ima za mene. 

Mogla sam se opustiti u vezi ovoga. Moj Tata ima ovo u svojim rukama! 

Stoga, kako sam se molila ovoga jutra, dopustila sam tjeskobi neka otpadne s mojih leđa. Bez obzira na to koja je kamp-kućica prava, Bog će to odraditi na najbolji način. Bog mi je svoju vjernost neprestano pokazivao. Kada sam došla do završetka onoga što sam trebala učiniti, Bog je bio s a mnom.

Bog je upravljao našim životima sve otkako smo naše živote stavili u Njegove ruke i ja nemam ništa protiv toga. Mogu Mu prepustiti stvari i dodatno uživati u životu. Mogu počivati u Njemu.

Nastavit ću se moliti kako bih dobila mudrost od Boga, no ne trebam staviti toliki naglasak na moju sposobnost razlikovanja Njegove mudrosti. To što će Bog stvari obaviti na savršen način dalo mi je mir u srce.

Autorica: Brie Gowen; Izvor: Faithit.com

PROČITAJTE JOŠ: