Kada možemo čuti Božji glas?

Čuti Božji glas
Foto: Pexels

Bog vam neće govoriti, ako je vaš život ispunjen mnoštvom buke. Trebate odvojiti vrijeme i trebate biti u tišini. Mi ovo nazivamo tihim časom.

Isus je o tome govorio u Mateju 6,6: “Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.”

Evo kako možemo čuti Božji glas i dobiti Njegovu viziju za naše živote: Bog se želi susresti s nama.

Trebate shvatiti da niste vi oni koji čekate Boga – On čeka vas. Bog vas je stvorio za odnos sa sobom. On želi da provodite vrijeme s Njim svakoga dana. On želi da za Njega svakoga dana imate rezervirano vrijeme. Bog čeka!

Danas je dosta teško odvojiti vrijeme za tihi čas. Ne znam shvaćate li koliko buke postoji u vašim životima. U automobilima imamo radio i stalno imamo slušalice u ušima. Svaka čekaonica, prodavaonica i dizalo imaju glazbu. Postoji jako malo vremena kada u životu možemo imati potpunu tišinu.

PROČITAJTE: Evo što će se dogoditi s našim životom ako svakodnevno provedemo vrijeme nasamo s Bogom

Ako kod kuće imate djecu, to je još teže. Ali, dopustite da vam dam nadu. Susanna Wesley, jedna od najvećih žena u povijesti, imala je 18 djece. Jedno od njezine djece, John, osnovao je Metodističku crkvu i pomogao u širenju kršćanstva diljem Amerike. Drugi sin, Charles, napisao je više od 6 000 duhovnih himni.

Kako pronaći vrijeme za sebe kada imate 18 djece? U njezinoj biografiji piše da je Susanna Wesley svako popodne sjedila u svome omiljenome naslonjaču i na sat vremena bi prebacila pregaču preko glave. Njezina djeca su znala da pregača preko glave znači: “Djeco, nemojte uznemiravati mamu, jer ćete u suprotnome snositi posljedice.” Wesley je rekao da su molitve njegove mame pomogle u oblikovanju njegovog života. Ako to jako želite, možete odvojiti vrijeme za tišinu. Odvojite vrijeme za tišinu i susretnite se s Gospodinom.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: pastorrick.com