NaslovnicaDuhovnostKada se sve čini izgubljeno, Bog čini nešto ...

Kada se sve čini izgubljeno, Bog čini nešto …

Kada se sve čini izgubljeno, Bog čini nešto … Nije kraj tvojoj priči!

Očima koje su Ga gledale sa zemlje, Isus na križu je izgledao izgubljeno, kao da nema spasa. Gotovo je, umire; izmučen, ostavljen, posve sam i napušten, ni učenici nisu ostali s Njim, osim jednoga, majka do križa mogla je samo ruke prema Njemu pružati ali ne kao prije zagrliti Ga i utješiti. Sad je ostao sam, posve sam.

Ali oči koje su Ga gledale s nebesa vidjele su nedjelju, iako je bio petak. Otac Ga nije ostavio iako je radi nas dopustio da Njegovo srce osjeti ostavljenost pa je iz Njegova srca izašao jecaj: “Oče zašto si me ostavio?”

Kada se sve čini izgubljeno, Bog čini nešto …

Možda Ga i ti sada pitaš to isto pitanje, možda i ti sada proživljavaš svoj veliki petak, ali doći će i tvoja nedjelja. Otac tvoj nebeski zna zašto sada dopušta da taj križ nosiš na svojim ramenima; On vidi dalje od tvoje patnje; On zna svrhu svih stvari i situacija; u Njegovim si rukama.

Ako si zaista Kristov, ne boj se križa, nosi ga s Njim, nosi Ga za Njim, uči se od Njega. Nećeš ga zauvijek nositi. Isus je s križa sišao, uskrsnuo je. Tako ćeš i ti. On će s tebe skinuti sve one terete koji nisu za tvoje dobro. A za onaj križ kojeg si nosio ljubeći Njega dobit ćeš vijenac života.

Radost nije u odsutnosti križa i trpljenja, nego u prisutnosti Isusovoj. Ako si s Isusom i tražiš Njegovu volju onda kada se sve bude činilo izgubljeno, Bog će učiniti čudo. Tvoje će se srce tada radovati i nitko ti tvoje radosti uzeti neće jer Bog će u tebi ispuniti svoj sveti naum koji ima za tebe još od postanka svijeta. Neke stvari nećemo do kraja ovdje na zemlji razumjeti, tek kad pred Lice Božje dođemo; zašto je bilo tako i tako, zašto si morao pretrpjeti to i to … Ipak, bit će nam jednog dana drago što smo nosili svoj križ za svojim Učiteljem.

Izvor: Vjerski Citati