NaslovnicaSvjedočanstvaKada se djevojčica rodila, doktori su majci rekli kako još nikada nisu...

Kada se djevojčica rodila, doktori su majci rekli kako još nikada nisu vidjeli lice poput njezinoga

1996. godine rodila se Cassidy Hooper u gradu Charlotte, Sjeverna Karolina. Doktori su ostali prestravljeni činjenicom da Cassidy nije imala očiju i nosa. Nisu shvaćali što je točno uzrokovalo njezin rijedak defekt pri rođenju – samo su znali da nikada u životu nisu vidjeli lice poput njezinoga.

Unatoč tom nedostatku, Cassidy je bila zdrava i normalna djevojčica. Odrasla je pohađajući posebnu školu za slijepe i, kao i mnogi ljudi koji su drugačiji, suočavala se s maltretiranjem od strane vršnjaka. Kako god, Cassidy su njezini voljeni oduvijek znali po iznimno pozitivnom pogledu na život.

Zapravo, njezin životni moto je: „Stvari često znaju biti teške, i ja ne tražim da budu lagane, samo mi je potrebno moguće.“

Kada je Cassidy imala 11 godina, odlučila je da želi nos. Iako je to bio vrlo skup pothvat, njezini je roditelji, Susan i J. Aaron, nisu mogli odbiti. „…ovo je Cassidyin izbor. To je ono što ona želi. Mi mislimo da je ona savršena baš takva kakva jest, ali ako ona želi nos, njezin joj otac i ja nećemo reći: ‘Ne, ne možeš ga dobiti.’“

Doktori su prvo izdubili prostor za nos. Do kraja srednje škole, kada je već bila maturantica, Cassidy se podvrgnula čak trima operacijama za konstrukciju novog nosa.  Doktori su za konstrukciju nosa uzimali kožu s čela i rebara.

Bila je uzbuđena što će konačno imati mogućnost osjećati mirise i disati kroz nos. Doktori će joj također staviti prostetičke oči i operacijski približiti očne šupljine.

Cassidy Hooper rodila se 1996. godine. Rođena je s misterioznim defektom zbog kojega nije imala oči i nos. Doktori nisu mogli shvatiti što je uzrokovalo takvu pojavu.

cassidy

Inače je Cassidy zdrava, ima normalno srce i moždane funkcije. Odrasla je u Sjevernoj Karolini pohađajući posebnu školu za slijepe.

cassidy-2

Svatko tko susretne Cassidy ostane zapanjen njezinim predivnim duhom i pozitivnim pogledom na život. „Stvari često znaju biti teške i ja ne tražim da budu lagane. Meni je samo potrebno moguće.“ – kaže ona.

cassidy-3

S 11 godina, Cassidy je od svojih roditelja zatražila nos. Iako su znali da će operacije biti dugotrajne i skupe, roditelji su željeli da njihova kćer bude sretna.

cassidy-4

Cassidy se podvrgnula trima operacijama kojima joj je konstruiran nos tako što su doktori uzimali kožu s njezinog čela i rebara.

cassidy-5