Kafić zabranjuje ulazak djeci
Ilustracija: Canva/X

Jedan pub u Londonu izazvao je opću raspravu na društvenim mrežama nakon što je uveo novo pravilo – psi smiju unutra, ali ne i djeca. U nedjelju je mušterija po imenu Kyle objavio na mreži X (bivši Twitter) fotografiju izvan kafića na kojoj je čučnuo i pozirao pored natpisa na kojem je pisalo: “Dog friendly child free.”

Tweet u kojem je Kyle napisao: “Pronašao sam svoje novo mjesto” doslovno je eksplodirao na mreži, s više od 25,8 milijuna pregleda od 15. travnja. A mišljenja su bila prilično podijeljena.

Neki su ozbiljno kritizirali kafić jer ne pušta djecu, drugi su čak tvrdili da restoran diskriminira žene, posebno one s djecom.

No, ono što je izazvalo najviše reakcija jest činjenica da su u restoran dopuštene životinje, a ne djeca.

“Ako radije jedeš kraj životinje nego ljudske bebe i obitelji, ti si grozna osoba”, bio je samo jedan od komentara, nakon kojeg su uslijedili mnogi drugi: “Umjesto toga imamo samohrane mame zatvorene u svom stanu kako bi zadovoljile svoje sebičnost frajera i šefice bez djece.”

Neki općenito predlažu potpunu zabranu kućnim ljubimcima na mjestima gdje se prodaje hrana, a neki vlasnici pasa su se složili.

“Imam pet pasa i nemam djece, ali ovo je strašno. Djeca su prava ljudska bića i tako ih treba i tretirati, a ne kao male neljudske homunkuluse na način na koji ih tretiraju mnogi ljudi bez djece”, bio je jedan od vidljivijih komentara.

No, ni druga strana nije šutjela te je sugerirala da roditelji mogu s obitelji odlaziti u različite restorane.

“Ne razumijem kad su nam djeca postala toliko problem?”

I kako to obično biva, rasprava o ovom problemu prenesena je na mrežu X.

“Nemam psa, imam dijete, ali ne razumijem kad su nam djeca postala toliki problem? Zašto bi radije sjedio s deset pasa nego s djecom?”, zapitala se među prvima poznata tviterašica Brankica Raković, što je izazvalo opću polemiku u tviterašima iz okruženja, nakon čega je povikala: “Ljudi, jedite gdje god hoćete. Ali trend mi nije jasan.”

A reakcije su bile zaista žestoke. Jedni tvrde da su današnja djeca postala nepodnošljiva, drugi da problem nije u djeci nego u roditeljima, treći da nije normalno djeci braniti i dopuštati psima ulazak u birtiju, a četvrti da nikada ne bi ušli ni u jedan objekt gdje je bilo kome ionako sve zabranjeno.

“Nije problem u djeci, nego u roditeljima – odgovorila je jedna korisnica X mreže”, nakon čega je uslijedilo pitanje: “Pa trebamo li onda pustiti djecu, a ostaviti roditelje ispred?”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare