Kako izbjeći Božju disciplinu?

Božanska disciplina je jedan od načina kako Bog zaustavlja napredak grešnog ponašanja kod svoje djece.

Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio – to činim“. Možemo li se poistovijetiti sa Pavlovom izjavom iz Rimljana 7, 19?

Iako je moć grijeha slomljena u životu kršćanina, on i dalje može pokazati svoj utjecaj. Iz tog razloga nam apostol kaže neka ne dopuštamo svojim tijelima da vladaju jer bi nas to moglo odvesti od Gospodina i omesti Njegovo djelo preobrazbe. (Rimljanima 6, 12-13)

Božanska disciplina je jedan od načina kako Bog zaustavlja napredak grešnog ponašanja kod svoje djece. No ne mora uvijek doći do toga. Pavao je sugerirao neka Korinćani ispitaju svoja srca prije nego što će sudjelovati u Gospodnjoj večeri. Tada bi se oni mogli ispraviti prije nego što dođu pod Očevu disciplinu.

PROČITAJTE: Kada stvari krenu po zlu, kako možemo znati disciplinira li nas Bog ili je nešto drugo u pitanju?

Sami možemo prisvojiti istu praksu samoispitivanja u svojim svakodnevnim životima tako što ćemo pitati Boga gdje možda držimo pogrešna uvjerenja ili skriveni grijeh. Tada, dok molimo i čitamo Bibliju, Duh Sveti će nam pomoći da uvidimo gdje smo otišli od Boga.

Ako uistinu želimo rasti u našoj vjeri, mi ćemo se iskreno suočiti sa problematičnim područjima koje On otkrije. Ovo se može učiniti ispovijedanjem naših grijeha i okretanjem od njih u pokajanju. No ako odlažemo ovaj proces mi pozivamo Božju disciplinu.

Grijeh nije nešto što možemo staviti ispod tepiha i ignorirati. Sve dok ga ne usmrtimo on će rasti i trovati naše živote. Nebeski Otac ovo zna i zato što nas voli On može nasilno intervenirati svojom disciplinom kako bi nam moglo biti oprošteno i kako bismo mogli biti vraćeni u zajedništvo s Njime za vječnost. (Hebrejima 12, 6)

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org