plodovi Duha Svetoga
Foto: Unsplash

Kao vjernici, svi želimo plodove Duha, ali kako možemo znati da ih zaista imamo? Čak i nevjernici pokazuju takve kvalitete kada su pravi uvjeti.

Devet plodova Duha Svetoga nisu ono što činimo, nego ono što jesmo, i to se kod kršćanina naročito iskazuje kada okolnosti nisu povoljne. Dvije nam karakteristike pomažu prepoznati te kvalitete u svom životu.

Pravi vjernici nisu nošeni okolnostima.

Svatko prolazi kroz probleme i boli, ali oni koji su ispunjeni Duhom ne gube Njegove plodove zbog nepovoljnih situacija. Oni nastavljaju u radosti čak i kada su poteškoće ogromne.

Ako netko govori zločesto, oni odgovaraju ljubaznošću jer je Duh Sveti u kontroli, on je slobodan davati plodove bez obzira na okolnosti. Iako takvi vjernici prolaze kroz bol, ljutnju ili želju za osvetom, oni su odlučili vjerovati da će ih Gospodin zaštiti i usmjeriti.

Pravi vjernici brzo se oporavljaju nakon pada.

Ovi vjernici nisu savršeni, ali su osjetljivi na Božju osudu i brzo se u pokajanju vraćaju Duhu. Oni su zapravo zahvalni za opasku i hvale Boga ne samo zato što je otkrio njihove slabosti, nego zato što ih je ponovno privukao sebi.

Nitko ne može sam po sebi uzrokovati te nevjerojatne kvalitete. Naši vlastiti pokušaji da budemo pobožni nikada neće uspjeti. Promjena osobnosti se događa kada se podredimo Bogu, kada mu damo potpunu kontrolu u svome životu. Samo će tada Duh biti slobodan u nama proizvesti plodove koji opstaju i u najvećim i najtamnijim olujama.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Jesus.org